Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων στην πόλη της Λάρισας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της, με νέα συμβάντα να έρχονται συνεχώς στο φως. Η νεότερη περίπτωση αφορά την περιοχή της Αγιάς, όπως κατήγγειλε στο onlarissa.gr κάτοικος, όπου εμπλέκονται παιδιά σχολικής ηλικίας, τα οποία επιδίδονται συχνά σε επεισόδια, ενώ δεν λείπουν και οι απειλές σε περίοικους, με την ίδια να ανήκει μεταξύ αυτών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα, η οποία κατοικεί σε πολύ κοντινή απόσταση από το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής, ομάδες παιδιών, που προέρχονται κατά βάση από το δεύτερο σχολείο, επιδίδονται διαρκώς σε φραστικά επεισόδια μεταξύ τους αλλά και με καθηγητές, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί. Μάλιστα, οι ίδιοι οι μαθητές, όπως η ίδια καταγγέλλει, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αναφέρει ότι φέρουν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα, ακόμα και μαχαίρια.

Επιπλέον, αποτελεί συχνό φαινόμενο οι ανήλικοι να πετούν από τα παράθυρα του σχολείου σε αίθουσες αλλά και σε αυλές γειτονικών σπιτιών, σκουπίδια και ξύλα, με τους καθηγητές να αδυνατούν να ελέγξουν τις εν λόγω συμπεριφορές. Μάλιστα, όπως τονίζει η καταγγέλλουσα, όταν μαθητής απείλησε ότι θα γρατζουνίσει με κλειδί το αυτοκίνητο καθηγήτριας (με την ίδια φυσικά να διερωτάται γιατί η τελευταία δεν αντιδρά) η καθηγήτρια φάνηκε ανίκανη ή ακόμα και αδιάφορη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να το εμποδίσει.

Όπως εξηγεί η γυναίκα, οι πόρτες του σχολείου παραμένουν συνεχώς ανοιχτές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μπορούν να μετακινούνται ανεξέλεγκτα από και προς αυτό και να προκαλούν πάμπολα προβλήματα, ενώ φυσικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο κτήριο, όποτε το θελήσει.

Την ίδια στιγμή, πάντα σύμφωνα με την καταγγέλουσα λαμβάνουν συχνά χώρα “κόντρες” μεταξύ των μαθητών με μηχανάκια, φαινόμενο ιδιαίτερα σύνηθες και επικίνδυνο μεταξύ νεαρών ατόμων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα παιδιά οδηγούν ακόμα και αυτοκίνητα στους δρόμους της κωμόπολης -χωρίς προφανώς να διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης- τα οποία ανήκουν σε γονείς, που πιθανώς δεν γνωρίζουν το γεγονός ή αδιαφορούν για αυτό.

Πέρα, ωστόσο,  από τους προφανείς κινδύνους που εγκυμονεί η παραπάνω κατάσταση για τους ίδιους τους ανηλίκους, που δρουν ανεξέλεγκτοι και τους περίοικους, που έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με αυτή, η καταγγέλλουσα τονίζει μια ακόμα διάσταση του προβλήματος. Η ίδια ζει μαζί με την αδερφή της, η οποία, ως άτομο με σύνδρομο Down, βλέποντας και ακούγοντας από κοντινή απόσταση τα παραπάνω περιστατικά, αναστατώνεται ιδιαίτερα, με τις ανάλογες συνέπειες που μπορεί αυτό να επιφέρει στην ψυχική υγεία ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Η γυναίκα δηλώνει τέλος πως έχει δεχθεί απειλές από ανηλίκους ακόμα και για φωτιά στο σπίτι της, με την Αστυνομία να δείχνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όταν εκείνη προέβη σε αναφορά του περιστατικού, ενώ, ούτε ο Δήμος επιλαμβάνεται του θέματος, όσον αφορά στον καθαρισμό των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ανήλικοι σε δρόμους και σπίτια. Η ανησυχία αλλά και η αγανάκτιση λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης είναι δεδομένη και απολύτως εύλογη, με την ίδια να αναφερει χαρακτηριστικά πως «κάποια στιγμή θα γίνει το κακό…».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω