Ο εφιάλτης επιστρέφει και στη Λάρισα, όπως και σε όλη την χώρα με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 3.109, εκ των οποίων τα 99 στην Λάρισα.

Την τελευταία εβδομάδα η αύξηση είναι καλπάζουσα με τις προβλέψεις να είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. «Τον Αύγουστο θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα από 10.000 κρούσματα», προειδοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, προσθέτοντας ότι η επιδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα. «Πολύ σύντομα θα βλέπουμε να διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε μία εβδομάδα ή και νωρίτερα. Πιστεύω ότι στα μέσα Αυγούστου προς τέλη Αυγούστου θα δούμε πολλές χιλιάδες κρούσματα. Αν συνεχιστεί αυτή η εκθετική τάση μπορούμε να μιλάμε και για 15.000 – 20.000 κρούσματα» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πολύ μεγάλη όμως είναι και η άνοδος στα λύματα. Οι τάσεις στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα των επτά από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 5 έως 11 Ιουλίου.  Την τελευταία εβδομάδα, 5-11/7/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+136%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 28/6-4/7/21.

Νέα καθόλου ευοίωνα για την εξέλιξη της πανδημίας εν μέσω καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω