«Σε κίνδυνο βρίσκονται οι σπουδές των πλημμυροπαθών υποψηφίων εξαιτίας της μεγάλης και ανεξήγητης καθυστέρησης των αποτελεσμάτων του 2%» τονίζει ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερακάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο παραμένουν άγνωστα ακόμη τα αποτελέσματα του 2% για τους πλημμυροπαθείς υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «Αν και έχουν περάσει περισσότερες από 20 ημέρες από τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ βάσει του οποίου υπάρχει ειδική μοριοδότηση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών του 2024 που προέρχονται από πλημμυροπαθείς περιοχές και ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει στα ΑΕΙ τα μαθήματα, υποψήφιοι και οι οικογένειές τους μέχρι και σήμερα ακούνε για ρύθμιση και για εισαγωγή σε ποσοστό 2% σε τμήματα των πανεπιστημίων της χώρας και ρύθμιση δεν βλέπουν.»

Τονίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι «τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περνούν τον δικό τους Γολγοθά αφού άλλοι πήγαν στα πανεπιστήμια που έχουν εισαχθεί για να μην χάσουν τα μαθήματα και περιμένοντας τη ρύθμιση ούτε σπίτι μπορούν να νοικιάσουν και ζουν σε ξενοδοχεία ή δωμάτια air BnB πληρώνοντας τεράστια ποσά καθημερινά και άλλοι περιμένουν στον τόπο τους με κίνδυνο να χάσουν πολλά μαθήματα σε περίπτωση που δεν ευνοηθούν από τη ρύθμιση του 2%.»

Επισημαίνεται το γεγονός «ότι υπάρχει μεγάλη και ανεξήγητη καθυστέρηση από την πλευρά του υπουργείου» και ζητείται «να επισπευσθούν άμεσα οι διαδικασίες και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αφού ούτε οι υποψήφιοι ούτε οι οικογένειές τους αντέχουν αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω