Σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν δύο στελέχη κατασκευαστικής εταιρίας, για μη σύννομη διαχείριση αποβλήτων, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Συγκεκριμένα, την περίοδο 2014-2017, κατά τη διάρκεια έργων δικτύου αποχέτευσης υγρών αποβλήτων και σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό, εναποτέθηκαν 9.887 κυβικά αποβλήτων σε σημεία για τα οποία, όπως προκύπτει, δεν υπήρχε περιβαλλοντική άδεια.

Το 2018, έπειτα από καταγγελία, διενεργήθηκε αυτοψία από επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την οποία προέκυψε πως το 74% των αποβλήτων που εναποτέθηκε σε ανενεργό λατομείο στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, ενώ το 26% των αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Βόλου.
Ο συνήγορος και εκπρόσωπος των δύο κατηγορούμενων, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι, το έργο τελέσθηκε από το 2014 έως το 2017 και η αυτοψία διενεργήθηκε το 2018, ενώ μάρτυρας που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, κατέθεσε πως δεν προέκυψε περιβαλλοντικό πρόβλημα από την εναπόθεση των αποβλήτων στο λατομείο στον Άγιο Στέφανο.

Περισσότερα Εδω