Για αδικία σε βάρος των επιχειρήσεων της Λάρισας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την αποζημίωση επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία Daniel, κάνει λόγο ο Νίκος Γαμβρουλας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων, οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας, στο Κουλούρι, αλλά και σε περιοχές εντός της Λάρισας δεν δικαιούνται αποζημίωσης από το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα στην δήλωση του αναφέρει τα εξής:

“Το Υπουργείο Ανάπτυξης έλαβε μια σωστή απόφαση και ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην πρόσκληση του προγράμματος αναφέρονται τα ποσά ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται και οι περιοχές που θα πρέπει να βρίσκονται οι επιχειρήσεις ώστε να αποζημιωθούν.

Δεν γνωρίζω αν οι περιοχές εκτός Δήμου Λαρισαίων πού βρίσκονται στην πρόσκληση, είναι ορθά καταχωρημένες ή αν υπάρχουν κενά και παραλείψεις. Αυτά τα γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι και οι φορείς των εκάστοτε περιοχών.

Γνωρίζω όμως πολύ καλά, πώς στον Δήμο Λαρισαίων υπήρξαν περιοχές που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, τα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας, το Κουλούρι, αλλά και οι περιοχές της Λάρισας (Άγιος Θωμάς, Νέα Σμύρνη κτλ) να βρίσκονται εκτός προγράμματος; Πώς είναι δυνατόν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές στον Δήμο Λαρισαίων, να μην δικαιούνται οικονομικής ενίσχυσης;

Αυτό αποτελεί κατάφορη αδικία και θα πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η πρόσκληση, ώστε να λάβουν οικονομική ενίσχυση οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στις περιοχές αυτές και υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία του Daniel.

Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους βουλευτές της πόλης να κινητοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω