«Να καλυφθούν επιτέλους τα 500 και πλέον οργανικά κενά Μουσικής Γενικής και Ειδικής Αγωγής» ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Μουσικής για την ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων Μουσικής Γενικής και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια/Μουσικά Σχολεία) καθώς και η σύσταση νέων οργανικών θέσεων και η κάλυψη αυτών με μόνιμους διορισμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Στην εγκύκλιο μετατάξεων εμφανίζονται μόνο 40 οργανικά κενά συνολικά σε πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια, ενώ έχουν δηλωθεί μόνο στην Πρωτοβάθμια πάνω από 500 οργανικά κενά. Πρόκειται για μια μεγάλη αδικία για τον κλάδο.»

Επισημαίνεται ότι «Τα παραπάνω αποτυπώνονται στα πραγματικά κενά, που είναι πολλά περισσότερα- με πάνω από 900 προσλήψεις αναπληρωτών μουσικών σε όλη την Ελλάδα- και παραμένουν επί χρόνια ακάλυπτα από μόνιμους διορισμούς.»

Ζητείται να δοθούν τα 500+ οργανικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για διορισμούς, να  ιδρυθούν νέες οργανικές θέσεις σε Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια, να μην αδικηθεί η ειδικότητα στους διορισμούς, όπως και οι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας , οι διορισμοί να γίνουν σε αριθμό ανάλογο με τις καταγεγραμμένες ανάγκες και το συνολικό αριθμό διορισμών καθώς και «το Υπουργείο Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψιν τους αριθμούς και να προβεί σε μια δίκαιη κατανομή των πιστώσεων των επερχόμενων διορισμών, μεριμνώντας σε μια ουσιαστική κάλυψη των αναγκών Μουσικής Γενικής και Ειδικής Αγωγής.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω