Αποκατάσταση ζημιών κατά προτεραιότητα για τα δύο σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου αλλά και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για το θέμα της χρηματοδότησης για τα έργα που χρειάζονται, ήταν τα δύο ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ενημερώνοντας το απόγευμα της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη του θέματος.

Ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε πως τόσο το 3ο Δημοτικό Σχολείο όσο και το ΕΠΑΛ θα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς, αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αιτούμενα κονδύλια και «είναι πολύ περισσότερα» όπως έχει προκύψει από τις σχετικές μελέτες. “Μελέτες που έχουν ανατεθεί σε μελετητές της πόλης προσδιορίζουν τα ποσά αυτά λίγο παραπάνω από τα 9 εκ. ευρώ” είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως “έχουν γίνει επαφές και έχει δεσμευτεί από το υπουργείο Εσωτερικών ένα ποσό των 4 εκ. ευρώ. Προφανέστατα 4 εκ. δεν φθάνουν, χρειάζεται να δεσμευτεί ένα περίπου άλλο τόσο ποσό…”

Ο στόχος κατά το δήμαρχο είναι “να υλοποιηθεί ένα έργο και όχι δυο έργα” ώστε να γίνει ταχύτερα η αποκατάσταση. Για το λόγο αυτό ζήτησε για την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

“Εάν δεν υπάρχει το σύνολο του ποσού δε θα τελειώσει ότι προκύπτει από τη συγκεκριμένη εργολαβία και θα ολοκληρωθεί η εργολαβία με μία προτεραιοποίηση, δηλαδή τα πιο σοβαρά να γίνουν και τα άλλα να γίνουν πίσω” συμπλήρωσε, ενώ αναρωτήθηκε αν υπό αυτές τις συνθήκες “θα ολοκληρωθούν αυτά τα σχολεία μέχρι το Σεπτέμβρη”.

Ο κ. Καλογιάννης μίλησε επίσης για το 55ο Δημοτικό Σχολείο προκρίνοντας ως λύση την άμεση απόκτηση οικοπέδου.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω