Πριν τρεις ημέρες όταν ξεκίνησε το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα και οι μετεωρολόγοι των Αθηνών έκαναν λόγο για 45ρια στη Λάρισα ο Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης με ανάρτησή του επισήμανε πως δεν δικαιολογούνται όλες αυτές οι υπερβολές των «ειδικών και ότι τουλάχιστον στη Λάρισα είναι μια συνηθισμένη κατάσταση που δεν χρειάζεται να σπέρνεται ο πανικός.

Συγκεκριμένα είχε τονίσει: «Ο Δεκαήμερος (εικοσαήμερος για κάποιους) καύσωνας των “υπερβαλλόντων ειδικών” για τα περί καιρού (που τείνουν τα τελευταία χρόνια να θυμίζουν τους μάγους των Ινδιάνων) τελικά: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 40 (Πέμπτη -Παρασκευή στη Θεσσαλία και ίσως άλλη μια μέρα την άλλη βδομάδα). Μια κατάσταση που τουλάχιστον εμείς στη Θεσσαλία …το συνηθίζουμε!!! Δεν αποτελεί φαινόμενο που να δικαιολογεί τους παχύς τίτλους που διαβάζουμε εδώ και 10-15 μέρες.

ΥΓ Τι υπέροχες επιστημονικές ανακοινώσεις έβγαλαν οι Ιταλοί για τον δικό τους καύσωνα !!!!!!».

Την πιο καυτή ημέρα προχθές Παρασκευή τελικά η Λάρισα δεν «έπιασε» το 45αρι με τον Λαρισαίο να πέφτει μέσα στις προγνώσεις του. Επανήλθε λοιπόν με τα… αποδεικτικά του στοιχεία και με νέα ανάρτηση υπογράμμισε:

«Στη φωτο φαίνονται οι σημερινές (σ.σ. της Παρασκευής) μέγιστες (με τις αντίστοιχες σχετικές υγρασίες) και ελάχιστες θερμοκρασίες στις Θεσσαλικές πρωτεύουσες.

  1. ΔΕΝ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 45 βαθμούς (άρα κακώς μας τρόμαζαν μέχρι και χθες)
  2. Η αίσθηση της θερμοκρασίας στον Βόλο ήταν 42-43 λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Υ.Γ. Τα στοιχεία από τους αυτόματους Μετεωρολογικούς Σταθμούς των πόλεων που διαχειρίζεται το Αστεροσκοπείο Πεντέλης». meteo.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω