Το φαινόμενο της παράτασης σχετικά με την έναρξη εργασιών ή της μη ολοκλήρωσης έργων τείνει να γίνει καθεστώς για ακόμη μία φορά στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, επισημαίνει με ανακοίνωσή της, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24.05.2024 η Δημοτική Αρχή του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου ζήτησε κατόπιν αιτήματος του εργολάβου, νέα παράταση για την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στο Ξουρίχτι. Η παράταση που εγκρίθηκε με τις ψήφους της Δημοτικής αρχής είναι η δεύτερη συνεχόμενη της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ενώ από την υπογραφή της σύμβασης, το έργο έχει παραταθεί συνολικά έξι φορές. Μάλιστα, την πρώτη φορά που η Νέα Δημοτική αρχή ζήτησε παράταση έξι μηνών του έργου, αναφέρθηκε ότι απαραίτητος όρος είναι ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα παράταση (!)

Πρόκειται για ένα έργο ασφαλτόστρωσης εσωτερικής οδοποιίας στο Ξουρίχτι προϋπολογισμού 50 χιλ. ευρώ περίπου, με έκπτωση 4%. Για την εκτέλεση του έργου υποβλήθηκαν 3 προσφορές με ελάχιστη έκπτωση: 1%, 2% και 4% αντίστοιχα. Σχετικά με τα επιχειρήματα των παρατάσεων, την μία δεν είχε οριστεί επιβλέποντας μηχανικός, την επόμενη επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες, την τρίτη επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες, κτλ.

Ως παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταψηφίσαμε την παράταση, επισημαίνοντας ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει χρόνος υλοποίησης του έργου με βάση τις υπάρχουσες προθεσμίες. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας επίσης καταψήφισε την πρόταση παράτασης“, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Βόλος: Καθυστερεί η ασφαλτόστρωση των δρόμων του Ξουριχτίου τονίζει η Λαϊκή ΣυσπείρωσηΒόλος: Καθυστερεί η ασφαλτόστρωση των δρόμων του Ξουριχτίου τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τονίζει επίσης οτι, “Συνολικά για ένα έργο που η σύμβαση υπογράφηκε το 2021 είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθεί το 2024. Ακόμη χειρότερα, για ένα έργο που μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες μόνο ημέρες εργασίας, με το σύστημα των εργολαβιών που εφαρμόζεται από κράτος Δήμους και Περιφέρειες, απαιτούνται μερικά χρόνια υπομονής!

Το πρόβλημα της χρονοβόρας εκτέλεσης έργων υποδομής απαραίτητων για όλους μας, δεν είναι καινούριο. Αντιμετωπίζεται τόσο από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από τις προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ κ ΠΑΣΟΚ ως τελευταία προτεραιότητα μπροστά στα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων τα οποία υλοποιούνται με εξπρές, fast truck διαδικασίες.

Για το λόγο αυτό ζητούμε:

  • Την άμεση έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στο Ξουρίχτι και ολοκλήρωσης του έργου χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
  • Την άμεση σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών και την κατασκευή έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου εντός και εκτός των οικισμών, που να περιλαμβάνουν τη διευθέτηση των ρεμάτων, των απαραίτητων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων υποδομής που έχουμε ανάγκη σήμερα“.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω