Μαζική, συγκινητική και απαλλαγμένη από κάθε στοιχείου φόβου ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων γυναικών κι όχι μόνο στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, που έλαβαν χώρα σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στο κέντρο της Λάρισας με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα πρωτότυπο ζωντανό βιωματικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά του «Εργαστηρίου Ζωής», αφού δημιούργησαν μέσα από δρώμενα τον «κόσμο των χρωμάτων» εγκλωβίζοντας τα σκοτεινά χρώματα της βίας, παρουσίασαν πώς είναι η ζωή όταν την «Τραγουδάμε… δίχως φόβο», με τη συνοδεία κρουστών και τυμπάνων του Μουσικού Σχολείου.

Στη συνέχεια, «το φουστάνι εκείνης που λείπει», το κόκκινο φόρεμα που δημιουργήθηκε από το #Κανείς_Μόνος στην περσινή επέτειο, διέσχισε το κέντρο της πόλης. Η πορεία αγάπης ξεκίνησε από την Κεντρική πλατεία, και διασχίζοντας την Μανωλάκη, κατέληξε στο «Άλογο». Εκεί πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες.

Επίσης, οι εικαστικοί της πόλης, σε αλληλεπίδραση με το κοινό, ετοίμασαν παράλληλα ένα μεγάλο έργο τέχνης με το θέμα της ημέρας, το οποίο τοποθετήθηκε στην πεζογέφυρα του Πηνειού.

«Για άλλη μια φορά η Λάρισα έγινε μια μεγάλη αγκαλιά και έκλεισε μέσα της ό,τι πιο όμορφο υπάρχει, την αγάπη για τον άνθρωπο. Τα δύο φύλα πορεύονται μαζί και βγάζουν έξω από τον κύκλο τη βία και τα σκοτεινά της χρώματα» επεσήμανε η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κα Ευαγγελία Λιακούλη.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

«Θέλουμε τα θύματα να αρχίσουν να μιλάνε, γιατί πολύ σημαντικές περιπτώσεις θεωρώ δεν έρχονται στο γραφείο. Υπάρχει φόβος, στερεότυπα, κοινωνική κατακραυγή. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα θύματα» τόνισε η αστυνομικός, προϊστάμενη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας κα Σοφία Σάρμα, υπογραμμίζοντας εν συνεχεία πως υπάρχει αύξηση στα περιστατικά με την εξήγηση πως καταγγέλλονται περισσότερα.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

Για «ένα φαινόμενο που γιγαντώνεται» έκανε λόγο η ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ κα Ειρήνη Κουφάκη. «Μέσα σ’ αυτή τη μαυρίλα το θετικό είναι πως το ονοματίζουμε» συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Κοινωνικό Εθελοντικό Δίκτυο #Κανείς_Μόνος, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας ΟΚΑΝΑ, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισα «8», το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και με τη στήριξη φορέων της πόλης: Ιατρικού, Φαρμακευτικού, Δικηγορικού, Εμπορικού Συλλόγου, των Επιμελητηρίων Οικονομικού και Εμπορικού, του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δείτε βίντεο:

https://youtu.be/j-C8FMewZns

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω