Το Pricefox, συγκρίνει για μια ακόμη χρονιά τις τιμές του καφέ στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παρουσιάζει τα σημαντικότερα συμπεράσματα που αφορούν και την πόλη της Λάρισας.

Με πραγματικές τιμές από τις 6 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος μέσω γνωστής πλατφόρμας delivery, θα βρείτε παρακάτω συμπεράσματα που αφορούν τις πόλεις:

● Αθήνα
● Θεσσαλονίκη
● Πάτρα
● Λάρισα
● Βόλο
● Ηράκλειο Κρήτης

Ο καφές φίλτρου είναι ο ακριβότερος καφές στην Ελλάδα

Οι τιμές του καφέ το 2024 παρουσιάζουν αυξήσεις στις ελάχιστες τιμές σχεδόν σε όλα τα είδη, ενώ οι πιο υψηλές τιμές φαίνεται να υποχωρούν σημαντικά σε σύγκριση με το 2023.

Ο καφές φίλτρου πιάνει τις υψηλότερες τιμές σε όλες τις πόλεις με τον Φρέντο Καπουτσίνο να ακολουθεί, όχι όμως πολύ μακριά. Αντίθετα ο πιο φθηνός καφές που μπορεί κανείς να παραγγείλει από την πλατφόρμα είναι ο ελληνικός καφές.

Ας δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει με τις τιμές του καφέ σε κάθε περιοχή

Αττική: οι τιμές του καφέ βελτιώθηκαν

Στην Αττική φέτος οι τιμές καφέ φαίνεται να ηρεμούν, καθώς η ομάδα του Pricefox δεν βρήκε κανέναν καφέ που να φτάνει τα 3,5€.

Ο καφές φίλτρου είναι με διαφορά ο ακριβότερος, αφού μπορεί κανείς να τον βρει με έως και 3,40€. Από την άλλη ο φθηνότερος καφές, όπως και στις περισσότερες περιοχές της έρευνας, είναι ο ελληνικος με ελάχιστη τιμή στα 1,30€.

Οι Αθηναίοι το 2024 δεν πληρώνουν κάτω από 1,30€ ή πάνω από 3,40€ για τον καφές τους αγοράζοντας φθηνότερα τον καφέ τους απ’ ότι το 2023.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι τα μαγαζιά με τις υψηλότερες τιμές, ήταν πιο συντηρητικά το 2024 από ό,τι την ίδια περίοδο του 2023. Συγκεκριμένα, μείωσαν τις υψηλότερες τιμές τους από 0,10€ έως και 0,65€, ενώ οι χαμηλότερες τιμές της αγοράς έμειναν σχετικά σταθερές.

Έτσι, βλέπουμε για παράδειγμα ότι ο καταναλωτής μπορεί να βρει Φρέντο Καπουτσίνο με μέση τιμή 2,4€ τον Οκτώβριο του 2024, σημαντικά χαμηλότερη από πέρυσι που είχε μέση τιμή 3,05€. Ομοίως ο Φρέντο Εσπρέσο έπεσε στα 2,15€ απο 2,7€ τον Οκτώβριο του 2023.

Θεσσαλονίκη: οι τιμές έπεσαν κάτω από τα 3€

Στη συμπρωτεύουσα το Pricefox βρήκε ότι συρικνώθηκε το εύρος τιμών του καφέ.

Δηλαδή, σε σχέση με το 2023 μειώθηκαν οι τιμές στα ακριβότερα μαγαζιά και αυξήθηκαν οι τιμές στα φθηνότερα μαγαζιά.

Για παράδειγμα, οι ακριβότεροι καφέδες της πόλης, ο καφέ φίλτρου και ο Φρέντο Καπουτσίνο, φτάνουν τα 3€, αλλά το 2023 ξεπερνούσαν τα 4€. Αντίθετα ο ελληνικός μαζί με τον εσπρέσο που είναι οι φθηνότεροι καφέδες της πόλης, αυξήθηκαν οι χαμηλότερες τιμές τους από 0,40€ και 0,50€ αντίστοιχα.

Επομένως, οι Θεσσαλονικείς δεν βλέπουν φέτος τις μεγάλες διαφορές στις τιμές των μαγαζιών τους που έβλεπαν πέρυσι.

Και τώρα δύσκολα θα βρει κανείς καφέ για delivery που να ξεπερνάει τα 3€.

Πάτρα: οι μικρότερες αποκλίσεις στις τιμές

Όπως και στις άλλες δύο πόλεις, έτσι και στην Πάτρα, ο ακριβότερος καφές είναι ο καφές φίλτρου με 2,50€.

Φθηνότεροι παραμένουν ο ελληνικός και ο εσπρέσο, οι οποίοι όμως αυξήθηκαν σε κόστος με ελάχιστη τιμή το 1,40€, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι κόστιζαν μόλις 1,00€ και 1,30€ αντίστοιχα .

Αυξήθηκαν και οι τιμές για το Φρέντο Εσπρέσο, αλλά όχι τόσο πολύ με μέγιστη τιμή τα 2,03€. Γενικότερα, οι τιμές του καφέ στην Πάτρα είναι πιο σταθερές.

Θα βρεις εύκολα στο κέντρο της πόλης καφέδες από 1,40€ μέχρι και 2,50€, το οποίο δεν συναντάμε σε καμία από τις άλλες πόλεις.

Λάρισα: Μόνο οι τιμές του εσπρέσο έμειναν σταθερές 

Στη Λάρισα, την ελληνική Πόλη του Καφέ, φαίνεται πως σχεδόν όλες οι τιμές για τα διαφορετικά είδη καφέ έχουν αυξηθεί, εκτός από τον εσπρέσο που παραμένει σταθερός στα 1,85€.

Οι Λαρισαίοι, πληρώνουν ακριβότερα φέτος τον καφέ τους σε σύγκριση με το 2023.

Ο ακριβότερος καφές στη Λάρισα είναι ο Φρέντο Καπουτσίνο στα 2,80€, αυξημένος κατά 0,40€ σε σύγκριση με το 2023. Αυξήθηκαν και οι τιμές του Καπουτσίνο και του Φρέντο Εσπρέσο.

Ο φθηνότερος καφές όμως ξεκινάει από το 1,50€ και είναι ο Εσπρέσο και ο ελληνικός.

Γενικά μπορεί κανείς να παραγγείλει καφέ και 2,80€ στη Λάρισα.

Βόλος: ο φθηνότερος ελληνικός καφές

Ο καφές φίλτρου και στον Βόλο είναι ο ακριβότερος καφές φτάνοντας μέχρι και τα 2,90€. Πολύ κοντά ακολουθεί και ο Φρέντο Καπουτσίνο, ο οποίος με αύξηση κατά 0,30€ από πέρσι, φτάνει φέτος τα 2,80€.

Ο φθηνότερος ελληνικός καφές είναι στο Βόλο στην τιμή του 1,30€.

Μόνο στην ΑΘήνα μπορεί κανείς να βρει τέτοια τιμή. Όπως και στις υπόλοιπες πόλεις, έτσι και εδώ, οι ελάχιστες τιμές των καφέδων, εκτός από του φίλτρου, αυξήθηκαν κατά 0,10€ με 0,20€ φτάνοντας τα 1,90€.

Αυτό σημαίνει ότι φέτος στον Βόλο, πληρώνει κανείς περισσότερα για σχεδόν όλα τα είδη καφέ, απ’ ότι πλήρωνε την ίδια εποχή πέρσι.

Ηράκλειο Κρήτης: φθηνότερος κατά 0,80€ ο ελληνικός καφές στο ακριβότερο μαγαζί

Στην Κρήτη, ο καφές φίλτρου κατακτά την πρωτία ως ο ακριβότερος καφές, έχοντας μέγιστη τιμή στα 2,70€, ενώ και πάλι ο φθηνότερος είναι ο ελληνικός στα 1,60€.

Στην Κρήτη φαίνεται να μειώνεται σημαντικά η διαφορά μεταξύ των χαμηλότερων και των υψηλότερων τιμών, διατηρώντας τη διαφορά τους κάτω από 1,00€.

Οι ελάχιστες τιμές σε όλα τα είδη καφέ κυμαίνεται από 0,10-0,40€ φτάνοντας τα 2€, ενώ παρατηρείται ταυτόχρονη μείωση των μέγιστων τιμών. Η μεγαλύτερη μείωση, κατα 0,80€, παρατηρήθηκε στην υψηλότερη τιμή του ελληνικού.

Στο Pricefox, πέρα από συγκριτικές έρευνες τιμών, οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου και τα πακέτα ρεύματος αγοράζοντας ό,τι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες τους και εξοικονομώντας έως και 40%.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω