«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους πολίτες για όσα έγιναν, αλλά και για όσα δεν έχουν γίνει, για την επούλωση των πληγών των Φαρσάλων, της Λάρισας και της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφικές θεομηνίες. Ασφαλώς και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, όπως, βεβαίως υπάρχουν και παραλείψεις και καθυστερήσεις. Είμαστε, όμως, εδώ για να διορθώσουμε και να επιλύσουμε ό,τι χρειάζεται, ώστε τα Φάρσαλα, αλλά και ολόκληρος ο νομός Λάρισας, να ορθοποδήσουν».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συμμετέχοντας στην περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στα Φάρσαλα, ενόψει των Ευρωεκλογών, προσθέτοντας:

«Από τους πολίτες, που μας ψήφισαν το 2023 και μπορεί σήμερα να είναι επιφυλακτικοί να το ξανακάνουν, ζητάμε να δουν τη μεγάλη εικόνα. Να δουν την πρόοδο που έχει πετύχει συνολικά η Χώρα σε όλους τους τομείς, αλλά και την αξιοπιστία που έχει κερδίσει στην Ευρώπη. Την Κυριακή πάμε όλοι στις κάλπες, για να δώσουμε στη ΝΔ μια ακόμα μεγάλη νίκη. Επειδή μόνο αν είμαστε ισχυροί την 9η Ιουνίου, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε στον δρόμο της προκοπής, τον οποίο ήδη βαδίζουμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους: Θ. Κοντογεώργη, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έθεσε και το διακύβευμα των ευρωεκλογών, Χρ. Τριαντόπουλο, Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Μ. Θεμιστοκλέους, Υφυπουργό Υγείας, Ν. Ταχιάο, Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Δ. Σταμενίτη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γ. Στρατάκο, Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισκέφτηκε το Ναρθάκι, τη Βαμβακού και τα Φάρσαλα, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο.

Τα ζητήματα, που αναφέρθηκαν ενδεικτικά και απασχολούν τους πολίτες, ήταν:

Η κατασκευή των γεφυρών της Αμπελιάς, της Σκοπιάς και του Αχιλλείου, με τον Υφυπουργό Υποδομών και μεταφορών, κ. Ταχιάο να επισημαίνει ότι ξεκινά άμεσα με τη διαδικασία μελέτης -κατασκευής.

Η αγροτική οδοποιία και η συντήρηση αγροτικών δρόμων, που κρίνεται απαραίτητη, ειδικά στην παρούσα περίοδο, που γίνεται η συγκομιδή σιταριού και η πρόσβαση σε πολλά χωράφια είναι αδύνατη. Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι προγραμματίζεται ο διπλασιασμός του σχετικού κονδυλίου προς τους δήμους, για να προχωρήσουν τα εν λόγω έργα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι αναμένεται αύξηση της χρηματοδότησης και προς την Περιφέρεια, για παρεμβάσεις σε αντιπλημμυρικά έργα στον Ενιπέα ποταμό.

Η καταβολή των αποζημιώσεων, είτε για την πρώτη αρωγή, είτε για την προκαταβολή του 50% των ζημιών από τις θεομηνίες, αναφορικά με υποδομές, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με τον κ. Τριαντόπουλο να απαντά ότι η Πολιτεία προχώρησε σε ενίσχυση με προσωπικό των επιτροπών της Περιφέρειας, ώστε να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Στρατάκος, απαντώντας σε σχετική επισήμανση, ανέφερε πως, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, επίκειται βελτίωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, αναφορικά με τη διαχείριση των θανόντων ζώων μετά από πλημμύρες, καθώς τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας.

Αναφορικά με το τι θα γίνει με τα χωράφια που δεν θα καλλιεργηθούν τουλάχιστον για 2 χρόνια, είτε επειδή έχουν καταστεί μη γόνιμα, είτε επειδή υπάρχουν μεγάλες αποθέσεις φερτών υλικών, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταμενίτης απάντησε ότι το εν λόγω ζήτημα θα αντιμετωπιστεί, μετά την οριστικοποίηση και οριοθέτηση των σχετικών εκτάσεων.

Τέλος, αναφορά έγινε και στο εμβληματικό έργο της κατασκευής του φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων, η διαδικασία του οποίου προχωρά, μέσω ΣΔΙΤ.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω