Μοιράσου το αρθρο!

Η Καθ. Άσπα Γοσποδίνη, Υποψ. Βουλευτής Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισκέφτηκε τη Σούρπη και συζήτησε με τους κατοίκους σε τοπικό καφενείο. Η υποδοχή ήταν θερμή, και μεταξύ των βασικών προβλημάτων που ανέφεραν οι αγρότες της περιοχής ήταν τα εξής:

• Η ακρίβεια στα καθημερινά αγαθά του σούπερ μάρκετ και την ενέργεια, έφτασε στο απροχώρητο. Οι συντάξεις, οι μισθοί και τα έσοδα από τα αγροτικά προϊόντα δεν φτάνουν για να ζήσουν.

• Ο τοπικός αγροτικός συνεταιρισμός έχει προ πολλού διαλυθεί. Το λάδι της περιοχής πωλείται χύδην σε χαμηλή τιμή, ενώ οι ξένοι που το αγοράζουν το συσκευάζουν και το πωλούν σε τριπλάσια τιμή.

• Οι υφιστάμενες υποδομές συσκευασίας και τυποποίησης του παλιού συνεταιρισμού «ρημάζουν», ενώ ιδιώτες ευκαιριακά τις χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος.

• Επιθυμούν την ανασύσταση νέου αγροτικού Συνεταιρισμού, με νέα άφθαρτα πρόσωπα, και κυρίως με νέους αγρότες που δυστυχώς σπανίζουν.

• Δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις δηλώσεις των καλλιεργειών ενώ βρισκόμαστε στο παραπέντε της προθεσμίας δηλώσεων.

Η υποψ. Βουλευτής Μαγνησίας Άσπα Γοσποδίνη παρουσίασε τις Προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αγροτική επιχειρηματικότητα νέων προϊόντων και καινοτόμων καλλιεργειώντην ίδρυση νέων συνεταιρισμών, την προστασία με νόμο της αγροτικής γης των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων αγροτών εξαιτίας της ακρίβειας στην ενέργεια, τα λιπάσματα και τις ζωοτροφών. Την ελάφρυνση του χρέους των υπερχρεωμένων αγροτικών νοικοκυριών με κούρεμα και 120 δόσεις. Την παροχή δωρεάν γρήγορου internet στην ύπαιθρο ώστε να κρατηθούν οι οικογένειες με παιδιά στην ύπαιθρο και να αναγεννηθούν οι αγροτικοί οικισμοί της Μαγνησίας.

Η συζήτηση ήταν ζωηρή και πολύ αισιόδοξη για την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές. Στην πολυπληθή παρέα συμμετείχαν παλιά στελέχη της δημοκρατικής παράταξης όπως ο τ. Πρόεδρος της Σούρπης κ. Κώστας Πανταζώνας, και ο κ. Στάθης Κωστόπουλος από την Αγία Τριάδα, και ο Κώστας Πάντζιος από την Ανάβρα.

Περισσότερα Εδω