Η OceanGate ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες μετά το θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στον Τιτάνα τον περασμένο μήνα – συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

«Η OceanGate ανέστειλε όλες τις ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες», αναφέρεται στην κορυφή της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας.

Η ανακοίνωση αναγράφεται με μικρή κόκκινη γραμματοσειρά στην αρχική σελίδα του ιστότοπου. Δεν είναι σαφές πότε η OceanGate πρόσθεσε την ειδοποίηση αναστολής.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο ιστότοπος της OceanGate εξακολουθούσε να περιλαμβάνει σελίδες που διαφήμιζαν ταξίδια στον Τιτανικό – εβδομάδες αφότου πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, σκοτώθηκαν σε ένα από τα ταξίδια.

Μια σελίδα με τίτλο «Titan Expedition – Εξερευνήστε τον Τιτανικό» είναι ακόμη διαθέσιμη στο διαδίκτυο προσφέροντας την ευκαιρία για κατάδυση στο ναυάγιο με το υποβρύχιο της εταιρείας.

«Ατρόμητοι ταξιδιώτες θα σαλπάρουν από τις ακτές του Ατλαντικού στον Καναδά για μια 8ήμερη αποστολή για να καταδυθούν στο εμβληματικό ναυάγιο που βρίσκεται 380 μίλια ανοιχτά και 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια», αναφέρει η σελίδα.

Ο Τιτάνας υπέστη «καταστροφική ενδόρρηξη» κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο ναυάγιο του Τιτανικού, 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού.

Πέντε επιβάτες, μεταξύ των οποίων ο Ρας, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρτζολέ, ο Σαχζάντα Νταούντ, 58 ετών, και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κατάδυσης στον Τιτανικό τον περασμένο μήνα.

Ο Ρας – ένας αυτοαποκαλούμενος «καινοτόμος» που προσπάθησε να διευρύνει τα όρια στις καταδύσεις επιβατών – ήταν ένας από τους πέντε νεκρούς σε αυτό που αποδείχθηκε το τελευταίο ταξίδι του Τιτανικού, αφού ο θάλαμος πίεσης του κατέρρευσε κοντά στα 3.800 μέτρα βάθος όπου αναπαύεται ο Τιτανικός.

Ο ίδιος φέρεται να πίστευε ότι το να πηγαίνει στα βάθη του Ατλαντικού με τον Τιτάνα ήταν «ασφαλέστερο από το να διασχίζεις το δρόμο», παρά το γεγονός ότι δεκάδες εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν το 2018 ότι οι «πειραματικές» προσεγγίσεις της εταιρείας του θα μπορούσαν να είναι «καταστροφικές».

Η ασφάλεια του υποβρύχιου σκάφους και η απόρριψη πολλών προειδοποιήσεων από την OceanGate έχουν προκαλέσει σημαντικές επικρίσεις μετά την εξαφάνιση του Τιτάνα κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στον πυθμένα στις 18 Ιουνίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος – ο οποίος θεωρούσε τον εαυτό του περισσότερο επιστήμονα παρά πωλητή, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των προσπαθειών του επικεντρώθηκε στο μάρκετινγκ των ταξιδιών του υποβρυχίου – παρακλήθηκε το 2019 να αναστείλει τη λειτουργία του, αφού ένας ειδικός υποβρυχίου άκουσε ήχους ρωγμών κατά τη διάρκεια μιας από τις καταδύσεις του Τιτάνα στις Μπαχάμες.

Στις 18 Ιουνίου, το υποβρύχιο της OceanGate καθελκύστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό 400 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Νέας Γης, στο σημείο όπου το 1912 ναυάγησε ο Τιτανικός.

Οι πέντε επιβάτες άρχισαν να κατεβαίνουν καθώς ο Ρας οδηγούσε το σκάφος.

Μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση, το υποβρύχιο έχασε την επαφή με το πλοίο επιφανείας. Μόνο την επόμενη ημέρα έγινε δημόσια γνωστή η εξαφάνιση του υποβρυχίου. Αυτό οδήγησε σε μια μαζική διεθνή αντίδραση για τη διάσωση των πέντε επιβατών.

Πλοία από όλο τον κόσμο άρχισαν να κάνουν το ταξίδι για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του αγνοούμενου υποβρυχίου στο σημείο, ενώ οι ώρες και το εκτιμώμενο οξυγόνο μειώνονταν.

Μέρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο θεωρούνταν νεκροί από πιθανή ενδόρρηξη.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ένα σύστημα παρακολούθησης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έπιασε έναν πιθανό ήχο της ενδόρρηξης κατά την κάθοδο – αλλά οι προσπάθειες αναζήτησης συνεχίστηκαν.

Πηγή: Dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω