«Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση τα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται στο ΣΥΡΙΖΑ, να συμβούν και στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη 13η Οκτωβρίου και την τελική επιλογή του νέου Προέδρου», εκτίμησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά, ενώ συμπλήρωσε πως τα σχόλια που εκπορεύονται από στελέχη της ΝΔ, υποτιμώντας την προσέλευση 302.000 προοδευτικών πολιτών στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, σε συνθήκες αυξημένης αποχής για τις κάθε είδους πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, με αποκορύφωμα το μόλις 45% συμμετοχής στις τελευταίες Ευρωεκλογές, είναι κατώτερα των περιστάσεων.

«Γιατί είναι γνωστό πως όλες οι εκλογικές διαδικασίες που προηγήθηκαν τον ενάμιση τελευταίο χρόνο, συγκέντρωσαν εξαιρετικά μικρά ποσοστά συμμετοχής -διπλές Εθνικές εκλογές 2023, αρχαιρεσίες ΣΥΡΙΖΑ 2023, Αυτοδιοικητικές 2023 και Ευρωεκλογές 2024… Οι πολίτες, ωστόσο, δεν “κάθισαν στον καναπέ”, γιατί “βαρέθηκαν”, αλλά γιατί εξέφρασαν μια συλλήβδην δυσφορία για το πολιτικό σύστημα. Και μόνο στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες φάνηκε να κινητοποιούνται εκ νέου – κάτι που από μόνο του αποτελεί εξαιρετικά καλό οιωνό, για τις προοπτικές του Κινήματος», σχολίασε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα και σε σχέση με τα ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερεις πρώτοι συνυποψήφιοι στην κατάταξη της 6ης Οκτωβρίου, η βουλευτής παρατήρησε πως όλοι «έφεραν ποσοστά κοντινά μεταξύ τους, που σημαίνει πως η βάση της δημοκρατικής παράταξης εφεξής αποζητά συλλογικές αποφάσεις, συλλογικά σχήματα και εν τέλει κατέδειξε πως κανείς υποψήφιος πρόεδρος δεν “περισσεύει” την επόμενη ημέρα», ενώ συμπλήρωσε πως:

«Αυτό είναι το “κεκτημένο” της πρώτης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών, έτσι όπως το εξέπεμψαν οι προοδευτικοί πολίτες και βάσει των αποτελεσμάτων της, που πάντοτε είναι πολύ καθαρότερα από αυτά του 2ου γύρου, αφού η αρχική διασπορά των ψήφων αναπόφευκτα καταλήγει σε “ντέρμπι για δύο”».

Σε σχέση με τις επτά προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Γερουλάνος τόσο σε Ν. Ανδρουλάκη, όσο και σε Χ. Δούκα, με στόχο τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και που αφορούν πρωτίστως το νέο-εκλεγέντα πρόεδρο του Κινήματος, η Ευαγγελία Λιακούλη τις χαρακτήρισε «προτάσεις-φωτιά», ενώ επιπλέον τόνισε πως θα πρέπει να υιοθετηθούν και από τους δύο “φιναλίστ” της προηγούμενης Κυριακής, με συγκεκριμένες απαντήσεις εντός του επόμενου 48ωρου, για το σε ποιους τομείς θα δώσουν βαρύτητα, αλλά και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή τους.

«Σε κάθε περίπτωση, ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και η ψήφος μας έχει “έχει εθνικά χαρακτηριστικά”, από τη στιγμή που όποιος και αν εκλεγεί επιβάλλεται να σχηματίσει εκείνες τις απαραίτητες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες που θα οδηγήσουν το Κίνημα σε κυβερνητική τροχιά», κατέληξε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω