Το όραμα, τον σκοπό και τις δράσεις του εθελοντικού σωματείου Ahepa Hellas παρουσίασε σήμερα, πρωί Παρασκευής ο Κυβερνήτης του τμήματος της Λάρισας, κ. Χρήστος Καραπιπέρης.

Πρόκειται για μια ομάδα με ευρεία φιλανθρωπική δράση που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Αμερική, αριθμεί περίπου 1.500 μέλη στη χώρα μας και φιλοδοξεί να επεκταθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Κύριο μέλημα της Οργάνωσης είναι να χαρακτηρίζεται η ένταξη των ενδιαφερομένων από ποιότητα και όχι από ποσότητα μελών, με ισχυρή διάθεση για εθελοντισμό και κοινωνική συμμετοχή, αλλά και διάθεση να αφιερώσουν χρόνο και χρήματα και να προσφέρουν το ταλέντο τους όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.”Είμαστε κοντά στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, κοντά στην αυτοδιοίκηση, με την οποία υπάρχει συνεργασία”.

Τα χρήματα που διατίθενται είτε από μέλη είτε από χορηγούς, χρησιμοποιούνται με πλήρη διαφάνεια σε δράσεις και έργα κοινής ωφέλειας, τα οποία έχουν σκοπό την ανακούφιση από φυσικές καταστροφές, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και την επιχειρηματική δικτύωση, την τεχνολογία και την ψυχική υγεία.

Μια σημαντική δράση της Οργάνωσης αποτελεί το “Μέλλον 4”, η οποία στοχεύσει στην προετοιμασία της ελληνικής κοινωνίας για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, μέσα από δράσεις και workshops για την ανάπτυξη softskills και άλλων χρήσιμων δεξιοτήτων.

Κύριο όραμα του Σωματείου, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Καραπιπέρης, είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη γνώση και την προσφορά σε τοπικές κοινωνίες, μέσα από το αίσθημα του εθελοντισμού και της βοήθειας

Δείτε βίντεο:

Ζωή Μπουρουτζή – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω