Ένα τεράστιας σημασίας έργο στον Αγιόκαμπο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η γέφυρα που κατασκευάστηκε στη θέση «Πουρί». Γέφυρα η οποία ήρθε να αντικαταστήσει ιρλανδική διάβαση και να δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα που συχνά πυκνά προέκυπτε σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων όταν το πέρασμα από το συγκεκριμένο σημείο ήταν αδύνατο λόγω των νερών που το ρέμα με ορμή κατέβαζε.
Η γέφυρα κατασκευάστηκε επί υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου κλάδου που συνδέει την Κάτω Σωτηρίτσα με την επαρχιακή οδό Αγιάς – Αγιοκάμπου και που αποτελεί την κύρια πρόσβαση του οικισμού από την κατεύθυνση της Λάρισας. Γεφυρώθηκε δε άνοιγμα 48 μέτρων περίπου. Το πλάτος της γέφυρας ανέρχεται σε 11,50 μέτρα και αφορά 8 μέτρα οδόστρωμα συν τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν (1,75 μέτρα έκαστο).
Το έργο παραδόθηκε στον Δήμο Αγιάς κι εδώ και καιρό τα οχήματα διέρχονται του ρέματος με απόλυτη ασφάλεια. Τα οχήματα ναι… Με τους πεζούς, όμως, τι γίνεται;
Πολίτης παρατήρησε και επισήμανε, όπως αναφέρει το choraagia.gr, ότι αν και υπάρχουν πεζοδρόμια, αυτά όλως παραδόξως είναι «τυφλά». Οι σιδερένιες μπάρες προστασίας, που ορθώς έχουν τοποθετηθεί στα σημεία επαφής του καταστρώματος της γέφυρας με τα πεζοδρόμια, όταν φτάνουν στην έξοδο της γέφυρας και από τις δύο πλευρές συγκλίνουν τόσο που ουσιαστικά κλείνουν την είσοδο ή την έξοδο του πεζού στη ή από τη γέφυρα. Με απλά λόγια, δηλαδή, τα υπάρχοντα πεζοδρόμια «ακυρώνονται», είναι σαν να μην υπάρχουν, κι ως εκ τούτου είναι σαν να απαγορεύεται η κίνηση πεζών από τη μια πλευρά του ρέματος στην άλλη!!!
Και τελικά, η γέφυρα είναι για πεζούς και οχήματα ή είναι μόνο για τα οχήματα;