Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 η ημερίδα που διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με θέμα την ενδοοικογενειακή βία.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου, Νίκος Αγγελέτος, ο Βοηθός Διοικητή της 2475 Ελληνικής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Στέλιος Μαραβέγιας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης και η Βούλα Γκαμπλιά, εκπρόσωπος του ΕΔΕΓΕ – Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Ελλάδος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Γρηγόρης Λέων Ιατροδικαστής που μίλησε για τη σημασία της ιατροδικαστικής εξέτασης στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ μίλησαν επίσης, η Υπαστυνόμος Β’ Δήμητρα Δημοπούλου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η Δρ. Μαρία Χατζησταματίου Ψυχολόγος M.Sc. PhD για τις μορφές κακοποίησης και τους τρόπους αντιμετώπισης, ο κ. Αινείας Μπουτσιαβάρας οδοντίατρος – χειρουργός για την συμβολή του οδοντιάτρου στην ενδοοκγοενειακή βία, ο κ. Ιωάννης Δασκαλόπουλος Δικηγόρος Παρ’Εφέταις Βόλου για το θεσμικό πλαίσιο και την υποχρέωση ενημέρωσης των αρμοδίων διωκτικών Αρχών, από τις εμπλεκόμενες επαγγελματικές ομάδες και η Αικατερίνη – Σεβαστή Μπαλντούμη Ιατροδικαστής, που παρουσίασε στοιχεία περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ακολούθησε γόνιμη κι επικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση του Ροταριανού Ομίλου Βόλου ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που άπτονται κοινωνικών θεμάτων κι απασχολούν τους πολίτες.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω