Με αφορμή τη θεατρική παράσταση που θα πρωταγωνιστήσει, ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε στην εκπομπή «Breakfast @Star» και τη Σοφία Μανουσακίδου, Ο ηθοποιός που δε κρύβεται πίσω από τα λόγια του, αποκάλυψε πως πολλές φορές έχει πει «ναι» σε προτάσεις μόνο και μόνο για λόγους βιοποριστικούς, ενώ αναφέρθηκε και στο τι είναι τελικά σάτιρα και τι όχι.

«Είμαι στη θεατρική παράσταση «Η κόρη του λοχαγού» και θα παίξω στη σειρά του Alpha «Πόρτο Λεόνε». Όταν κάνεις βιοποριστικά το επάγγελμα του ηθοποιού, δεν επιλέγεις μόνο καλλιτεχνικά, πρέπει και να ζήσεις, εκτός αν είσαι γόνος. Οι Απαράδεκτοι είναι μια σειρά που έχει αφήσει εποχή, είμαι γραμμένο στην ιστορία αυτό το σήριαλ… Το χιούμορ του ’90 δεν ήταν διαφορετικό, απλά πλέον τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους», είπε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος.

Ο Σταύρος Σβήγκος είπε στη συνέχεια: «Η σάτιρα πρέπει να είναι σάτιρα. Αν σε ονοματίσω στη σάτιρά μου, δεν είναι καλό. Η σάτιρα πρέπει να γίνεται για καταστάσεις και όχι για πρόσωπα. Ακόμα και ο Αριστοφάνης καταστάσεις περιέγραφε. Όταν πιάσω έναν άνθρωπο και τον εξευτελίσω, αυτό είναι εξευτελισμός, όχι σάτιρα. Το θέμα είναι να σατιρίσω καταστάσεις. Αν κάνω εγώ σάτιρα, την επόμενη μέρα θα μπω φυλακή, γιατί θα ασχοληθώ με αυτούς που δεν πρέπει να ασχοληθώ».

Περισσότερα Εδω