Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος, παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο ΔΩΛ, τιμώντας τα 120 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα και το πατριωτικό έργο της εμβληματικής συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα.

Η εκδήλωση, με θέμα «Αναπόληση της Πηνελόπης Δέλτα», αναδεικνύει τις ιστορικές στιγμές του Μακεδονικού Αγώνα μέσα από τα έργα και τις αφηγήσεις της Δέλτα, που ύμνησε με θάρρος και πατριωτισμό τη θυσία των Μακεδονομάχων για την ελευθερία και μας έκανε κοινωνούς του μεγάλου ήρωα Παύλου Μελά.

Ο κ. Καπετάνος, σε δήλωσή του, επεσήμανε την ανεκτίμητη συνεισφορά της Πηνελόπης Δέλτα τόσο στη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας όσο και στην καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης μέσα από τη λογοτεχνική της κληρονομιά.

«Η Πηνελόπη Δέλτα υπήρξε φάρος του Μακεδονικού Αγώνα και της ελληνικής ψυχής. Με τη γραφή της, που αντλούσε από το πνεύμα του αγώνα για ελευθερία, ενέπνευσε γενιές Ελλήνων και συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Νέλλη Βασβατέκη, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα και την προσφορά της Πηνελόπης Δέλτα. Αποσπάσματα από τα έργα της απήγγειλε ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Παληός, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση και ιστορική αναπόληση.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη «Βαλκανική Λιτανεία» του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη στο πιάνο και του Μιχάλη Σαμπάνη στο κλαρινέτο.

Τραγούδησαν η σοπράνο Ελένη Μιχαλέ και ο βαρύτονος Χρήστος Ζαχαρίας, προσφέροντας στο κοινό μια υψηλής αισθητικής καλλιτεχνική εμπειρία.

Ο κ. Καπετάνος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και τόνισε ότι τέτοιες εκδηλώσεις διατηρούν ζωντανή την ιστορική μνήμη και ενισχύουν το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω