Σε μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλικής Ζιάκα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, επισημαίνονται τα εξής:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μία από τις πιο καθοριστικές ημερομηνίες στην ιστορία της Ελλάδας, καθώς συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού κατά του φασισμού. Αυτή η ημέρα δεν είναι απλώς μια γιορτή, αλλά μια στιγμή αναστοχασμού για την κληρονομιά των αξιών που καθόρισαν την εθνική μας ταυτότητα και την πορεία της χώρας μας.

Η απόφαση των Ελλήνων να πουν «Όχι» στις επιταγές του κατακτητή είναι ένα παράδειγμα ηρωισμού, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Αυτή η πράξη αντίστασης δεν συνιστά μόνο μία αντίθεση στην καταπίεση, αλλά και μία δήλωση υπεράσπισης της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεμελιωδών αξιών που μας ενώνουν ως κοινωνία.

Σήμερα, καθώς γιορτάζουμε αυτή την επέτειο, σας καλώ να αναλογιστείτε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής σας στα κοινά. Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η ελευθερία και η δημοκρατία απαιτούν συνεχή προσπάθεια και θυσία. Είναι ευθύνη μας να διατηρήσουμε αυτές τις αξίες και να τις προασπίσουμε απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Ας τιμήσουμε τους ήρωες του παρελθόντος με την προθυμία μας να συμβάλλουμε σε έναν καλύτερο κόσμο, προάγοντας την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Με αυτό το πνεύμα, ας επιδιώξουμε να γίνουμε ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες της κοινωνίας μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω