«Αναμφίβολα η νίκη που πετύχαμε στις εκλογές του Μαΐου ήταν πέραν πάσης πρόβλεψης. Ωστόσο, οι εκλογές αυτές δεν ήταν το… πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Ναι, προσερχόμαστε με αισιοδοξία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αλλά δεν πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ψαλιδισμένης αυτοδυναμίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Πυργετό στο πλαίσιο της εξόρμησης κλιμακίου υποψηφίων βουλευτών του κόμματος και στελεχών της ΔΕΕΠ Λάρισας. Νωρίτερα το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε το Μακρυχώρι και τους Γόνους.

Ο κίνδυνος επτακομματικής Βουλής

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη στήριξή τους στην ΝΔ και την επανεκλογή του, υπογράμμισε ότι «μετά την υπερδεκαετή οικονομική κρίση, όπου περίσσεψε η οργή κι ο θυμός που θόλωσαν την κρίση των πολιτών, οι εκλογές του Μαΐου επιβεβαίωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέκτησε και πάλι το εύρος παράταξης. Ελλοχεύει, όμως, ο κίνδυνος αν η επόμενη Βουλή είναι επτακομματική -με τη συμμετοχή και των δυο κομμάτων που είναι στο όριο εισόδου τους στο κοινοβούλιο- η αυτοδυναμία της ΝΔ να είναι οριακή σε περίπτωση που το ποσοστό της δεν έχει το 4 μπροστά. Επομένως, πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι για να επιβεβαιώσουμε και πάλι στην κάλπη το 40 plus».

Συνταγματική αναθεώρηση

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε «την αξία ισχυρής αυτοδυναμίας όχι μόνο για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, αλλά και για να δρομολογηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Στην τετραετία που αρχίζει συμπληρώνεται η πενταετία που χρειάζεται από την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση του 2019, ώστε η νέα Βουλή να εκκινήσει μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση που επιτέλους θα κόψει τον γόρδιο δεσμό του άρθρου 16 του Συντάγματος, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας και στη χώρα μας μη κρατικών πανεπιστημίων. Έτσι, θα σταματήσει η αιμορραγία φοιτητών στη Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες μέχρι την Κύπρο και τη Μεγάλη Βρετανία. Στο χέρι μας είναι η νέα τετραετία της ΝΔ να είναι ακόμη πιο τολμηρή, γράφοντας ιστορία με την υλοποίηση των τομών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω