Σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης στον Μύλο του Παππά, ο δήμος Λαρισαίων τίμησε την παραολυμπιονίκη Λήδα – Μαρία Μανθοπούλου, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε αναγνώριση της σπουδαίας της προσπάθειας και της επιτυχίας της.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος απένειμε στην παραολυμπιονίκη «είναι μια μέρα ιδιαίτερη, σημαντική για την πόλη μας, τη νεολαία, τον αθλητισμό μας και για το όραμα που έχουμε για μια Λάρισα “πρωταγωνίστρια” σε όλα τα επίπεδα. Είναι μεγάλη υπερηφάνεια. Υποδεχόμαστε και επίσημα πια τη Λήδα, που με τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και την εκπληκτική της προσπάθεια, χάρισε σε όλους μας μοναδικές στιγμές. Θα είμαστε δίπλα σου να σε στηρίξουμε σε κάθε βήμα σου και το 2028 στο Λος Άντζελες να κάνουμε κάτι ανάλογο».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να φέρω αυτό το ασημένιο μετάλλιο στην πόλη μας. Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ και εύχομαι να φέρω κι άλλα μετάλλια», δήλωσε η Παραολυμπιονίκης, Λήδα Μανθοπούλου.

«Είναι τιμή, μας γεμίζει χαρά», δήλωσε η, για τη σημερινή βράβευση. «Είναι η πόλη που μεγαλώσαμε, αν και δεν γεννήθηκε εδώ. Είναι όμορφο να σε τιμά η πόλη σου. Μας έχουν τιμήσει πολλές πόλεις, η Θεσσαλία έδειξε γενικά την αγάπη της και είναι πολύ ευχάριστο αυτό».

Ο πρόεδρος του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη βοήθεια που προσέφερε στη μαθήτρια σε όλα τα επίπεδα και την άριστη συνεργασία τους. «Είναι κοντά μας σε κάθε πρόβλημα και επιδίωξη. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι για τη νεολαία μας η μοναδική διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα και η Λήδα έρχεται με αυτή της την επιτυχία να μας δώσει ένα μάθημα ζωής, το πώς μπορούμε σε κάθε εμπόδιο να δουλεύουμε, να προσπαθούμε και να πετυχαίνουμε. Αυτό το κορίτσι είναι μια ηρωίδα, που δεν άφησε μια ατυχία στη ζωη της να την καθορίσει, νίκησε την ίδια τη ζωή».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση ζωγραφικής μικρών μαθητών των σχολείων του νομού Λάρισας, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου. Τα παιδιά, έχοντας εμπνευστεί από την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα τον περασμένο Απρίλιο, δημιούργησαν μοναδικά έργα, που αποτυπώνουν τα ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος.

Επισημαίνεται ότι η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό, μέχρι σήμερα έως τις 22:00 με είσοδο ελεύθερη.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω