Παρουσία καταξιωμένων επιστημόνων υγείας, το συνέδριο «Νεότερες εξελίξεις σε HPV και βιοδείκτες στη μαιευτική και γυναικολογία Νο 7» άνοιξε τις «πύλες» του σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας.

Το τρέχον διήμερο κορυφαίοι μαιευτήρες – γυναικολόγοι θα αναπτύξουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου τραχήλου της μήτρας, την κολποσκοπική ανίχνευση και το ρόλο των βιοδεικτών σε προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις τραχήλου, ενδομητρίου και αιδοίου και την θεραπεία τους, επικαιροποιημένες κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες γυναικολογικής ογκολογίας, θέματα εμβρυομητρικής ιατρικής, ενδοσκοπικής χειρουργικής και αναπαραγωγικής ιατρικής.

Πρόκειται για ένα συμπόσιο που απευθύνεται σε μαιευτήρες – γυναικολόγους, παιδιάτρους, μικροβιολόγους, γενικούς ιατρούς και τους αντίστοιχους ειδικευόμενους ιατρούς, βιολόγους, ερευνητές, λοιπούς επαγγελματίες υγείας (μαίες, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας), καθώς και σε όλους τους φοιτητές.

Αφορμή της διοργάνωσης, σύμφωνα με τους οργανωτές, ήταν «οι τελευταίες συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις όσον αφορά στο εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης επιβάλουν την ενημέρωση όλων σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση με τον πληθυσμιακό έλεγχο (HPV-test) και την ανίχνευση και αντιμετώπιση των παθήσεων που αυτή προκαλεί».

«Οι βιοδείκτες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους της διαγνωστικής αλυσίδας μαιευτικών και γυναικολογικών παθήσεων, βοηθούν στην επιλογή ενδοσκοπικής αντιμετώπισης γυναικολογικών παθήσεων, εξατομικευμένων πρωτοκόλλων ωοθυλακιορρηξίας και θεραπείας γυναικολογικού καρκίνου, αλλά και εξατομικευμένης παρακολούθησης της εγκύου».

Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο διοργανώνεται από την Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδας.

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες από την αποψινή τελετή έναρξης, στην οποία παρευρέθηκε και μίλησε ο ιστορικός ερευνητής κ. Νίκος Παπαθεοδώρου:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω