Καλεσμένη στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” του τηλεοπτικού σταθμού Action24, με τους δημοσιογράφους Γ. Κακούση και Α. Λιβαθυνού βρέθηκε η Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ερωτηθείσα για την επιλογή του Πρωθυπουργού να αποχωρήσει από την Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή συζήτηση για τις πυρκαγιές, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε ότι εντός του Κοινοβουλίου οι διαδικασίες καθορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής και σημείωσε ότι «Η χθεσινή στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την εκπροσώπησή του, ήταν αντιθεσμική, αλαζονική και κοινοβουλευτικά αντικανονική Δεν είναι δυνατόν ο πολιτικός αρχηγός της πλειοψηφίας που είναι και πρωθυπουργός της χώρας, να μην τηρεί τον Κανονισμό και να δηλώνει ότι επιλέγει τους συνομιλητές του».

Η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε στη συνέχεια, ότι βασικό θέμα της επικαιρότητας για τη χώρα, είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη διαχείριση της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, μετά και τα όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τα οποία όμως ουσιαστικά επιβεβαιώνονται από τα λεγόμενα του Υπ Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πριν από λίγες μέρες στην Κύπρο, ο κ. Σαμαράς έβαλε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι ως χώρα “αποδεχόμαστε” τετελεσμένα γεγονότα και μπροστά μας βρίσκονται εξελίξεις και εντάσεις, καθώς και ότι το Κυπριακό είναι συνδεδεμένο με την κατάσταση στο Αιγαίο. Και μετά από αυτά, είδαμε προχθές τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη στην ενημέρωση προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να αναφέρεται σε δύο σοβαρά θέματα. Καταρχήν , ο Υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά “άδειασε” τον προκάτοχό του κ. Δένδια λέγοντας ότι εκείνος ως Υπουργός Εξωτερικών δεν έβαλε στην ατζέντα του ΟΗΕ το Κυπριακό και επιπλέον, δήλωσε ότι είναι απαράδεκτες οι διατάξεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή για το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, που αφήνουν εκτός κάθε οικιστικής και οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης βραχονησίδες, ρύθμιση που ήδη

ερμηνεύτηκε από ειδικούς ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη διότι αναχωροθετεί το χώρο του Αιγαίου. Για το θέμα λοιπόν αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα , ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα πάρει πίσω την απαράδεκτη ρύθμιση, διότι είναι θέμα σοβαρό…».

«Αυτή είναι λοιπόν η πραγματική “ταμπακέρα” και σε αυτά θα πρέπει να μας απαντήσει η Κυβέρνηση και όχι να συζητάμε για τους “καυγάδες” του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σαμαρά. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, πρέπει να υπάρξει σαφής τοποθέτηση της Κυβέρνησης για τα συγκεκριμένα ζητήματα κι όχι να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με πράγματα μικρά, ενώ μπροστά μας οι ομογάλακτοι του κ Μητσοτάκη, ξεδιπλώνουν τα σπουδαία και μεγάλα …», σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω