Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα αιτήματά τους ο Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Χαιρετίζουμε τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχή μας που συνεχίζουν με τον αγώνα τους, με αποφασιστικότητα  να παλεύουν για την επιβίωσή της. Η δίκαιη οργή ξεχειλίζει  απέναντι στην  κυβέρνηση, το κράτος  που με τις επιλογές τους έχουν πνίξει τον λαό της Θεσσαλίας στην αδιαφορία, την κοροϊδία , την έλλειψη προστασίας της ζωής μας .  Ο άλλοτε έφορος κάμπος μαραζώνει με την βούλα της εγκληματικής πολιτικής που θεωρεί την ζωή μας κόστος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σπρώχνονται στην ανεργία και την εξαθλίωση . Την ίδια στιγμή που όλα τα  αγροτικά προϊόντα που είναι απαραίτητα για την διατροφή μας έχουν γίνει «απαγορευμένος καρπός» για τις οικογένειές μας ,τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, των ενεργειακών κολοσσών σε βάρος μας προκαλούνε ίλιγγο.

Κοντεύει ένας χρόνος από τις περσινές πλημμύρες του Daniel και η κατάσταση είναι σχεδόν «σαν μην πέρασε μια μέρα». Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αφημένοι στην μοίρα τους, οι κάτοικοι με τα πλημμυρισμένα σπίτια ουσιαστικά αβοήθητοι, όλοι τους μόνοι τους να παλεύουν για να ξαναστήσουν την ζωή τους όρθια.

Ένα χρόνο μετά και παρά τα όσα μεγαλόστομα ακούσαμε ουσιαστική στήριξη κι αποκατάσταση δεν υπάρχει. Κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει προχωρήσει όταν από την άλλη η διαχείριση των υδάτων στον διψασμένο τόπο μας γίνεται μια κερδοφόρα μπίζνα. Τα συντρίμμια της ζωής του λαού της Θεσσαλίας γίνονται ευκαιρία για μεγαλοεπενδυτές , γίνονται αφορμή για συνεχίσουν το «ίδιο βιολί» της απάνθρωπης πολιτικής που μας οδήγησε εδώ.

Η όποια στήριξη από αυτό το κράτος είναι σαν μια σταγόνα στην άνυδρη γή της Θεσσαλίας όταν από την άλλη «πάνε βροχή» τα διάφορα αναπτυξιακά σχέδια και οι επιχορηγήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες , οι νέες «αγορές του αιώνα» σε εξοπλιστικά προγράμματα για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και την συμμετοχή της χώρας σε μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να κάνουμε την αγανάκτησή μας αγώνα συλλογικό, αγώνα κοινό , να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μας  . Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων . Ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης του λαού μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια και την αθλιότητα που μας καταδικάζουν. Να μπει η ζωή μας σε προτεραιότητα”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω