«Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε μία περιοχή που έχει χτυπηθεί ισχυρά από ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, την αποδυναμώνει» δήλωσε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής στη Λάρισα.

Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λάρισας κ. Χρήστο Ζουναλή και τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Γεώργιο Βαρδάτσικο, από τους οποίους ενημερώθηκε για την επικρατούσα κατάσταση στην υπηρεσία.

Μετά το πέρας των επαφών, ο Λαρισαίος Βουλευτής έκανε την εξής δήλωση: «Οι πρόσφατες πυρκαγιές εδώ στη Λάρισα, στον Άγιο Θωμά και στον Αμπελώνα, έδειξαν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας παρότι που με το προσωπικό της καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, δυστυχώς είναι υποστελεχωμένη. Χρειαζόμαστε επειγόντως ενδυνάμωση με προσωπικό. Χρειαζόμαστε μάχιμους πυροσβέστες σε όλο το νομό της Λάρισας. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε πει ότι για εμάς η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας είναι το προσωπικό αυτών των νευραλγικών των υπηρεσιών, εκείνοι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, που ρισκάρουν τις ζωές τους για να προστατέψουν όλους εμάς. Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση αποψιλώνει κάθε ημέρα τη δύναμη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Και το κάνει σε μία περιοχή η οποία ακόμη μετρά τις πληγές της από τα ακραία φαινόμενα του περασμένου φθινοπώρου. Αντί να ενισχύσει τις δυνάμεις της εδώ στη Λάρισα, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, λειτουργώντας εκτός λογικής, μειώνει το προσωπικό με

αποφάσεις που όχι μόνον εγείρουν ζητήματα ασφαλείας για την περιοχή μας, αλλά όπως δήλωσε πρόσφατα και ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Θεσσαλίας, δείχνουν απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους ίδιους τους Πυροσβέστες.

Ως Βουλευτής του νομού Λάρισας θα συνεχίσω να φέρνω το θέμα στη βουλή ώστε η περιοχή μας να έχει την αυτονόητη δύναμη προστασίας από φυσικές και άλλες καταστροφές» κατέληξε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω