Η πορεία της πανδημίας και οι νέοι περιορισμοί που θα ισχύσουν στη Λάρισα από τα ξημερώματα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, απασχόλησαν το απόγευμα της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που συνεδρίασε στη ΔΕΥΑΛ.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης υποστήριξε πως οι εμβολιασμένοι στην πόλη αυτή τη στιγμή κυμαίνονται στο 46% με 47%, για να συνεχίσει λέγοντας πως «πολλοί ανεμβολίαστοι ενδεχομένως να περάσουν την πόρτα του νοσοκομείου. Την ίδια εικόνα έχουμε και στο δήμο. Με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς, ακολουθείται μία συγκεκριμένη κατάσταση στην πόλη που είναι επικίνδυνη. Οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας». Επανέλαβε τέλος πως «η άποψη περί μη εμβολιασμού είναι αντιεπιστημονική άποψη».

«Λίγο περισσότερο εμπιστοσύνη στην επιστήμη» ζήτησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου, υπενθυμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η παράταξή της, επέδειξε υπεύθυνη στάση.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του – νεαρού σε ηλικία – δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Ορμή Ανανέωσης” κ. Αχιλλέα Λώλου, ο οποίος σε έντονο ύφος είπε πως «Δε γίνεται η χώρα μας να οδηγείται στο να να χάσουμε συνανθρώπους. Πρώτα έπρεπε να καλείτε τους συναδέλφους σας (σ.σ. απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Λαρισαίων) να εμβολιαστούν ως εργαζόμενοι και μετά όλα τα άλλα. Είμαστε μία παράταξη που έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη και βλέπουμε ότι όλα πάνε πίσω. Σας παρακαλούμε εμβολιαστείτε. Είμαστε νέοι και θέλουμε να ζήσουμε!»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω