Με πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας και τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης, της ΠΕ Καρδίτσας, του ΕΒΕ Καρδίτσας, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και της «ΦΛΟΓΑΣ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Παυσίλυπο από τις 9.00 έως τις 21.00 συγκέντρωση τροφίμων και αναγκαίων αγαθών, τα οποία θα αποσταλούν στις πυρόπληκτες περιοχές.
Στο σημείο παραλαβής θα υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων όπου θα γίνεται λεπτομερής καταγραφή. Παράλληλα ο Δήμος Καρδίτσας ήδη κατάθεσε το ποσό των 10.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για τη στήριξη των πυρόπληκτων Δήμων.

Κυρίως η ανθρωπιστική βοήθεια στους πυρόπληκτους να αφορά:

• Νερά
• Τρόφιμα μακράς διάρκειας
• Ρουχισμός
• Κλινοσκεπάσματα
• Είδη Υγιεινής
• Είδη καθαρισμού.
• Ζωοτροφές

• Φαρμακευτικό υλικό (φυσιολογικό ορό, κολλύρια, παυσίπονα κ.λπ)

Συνέντευξη τύπου
Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης τροφίμων και αγαθών, οι φορείς που συμμετέχουν παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Τιμόθεος


Ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συνδράμουν:
«Βρισκόμαστε όλοι μαζί για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των αδελφών μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ξέρουμε τα προβλήματα στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο και θα πρέπει όλοι μας να ανταποκριθούμε όπως ανταποκρίθηκαν άνθρωποι από όλη της Ελλάδα στον Ιανό. Παρακαλώ όλους και κάνω έκκληση σε αυτή την κοινή συστράτρευση να ανταποκριθούμε και να φανούμε χρήσιμοι σε όσους επλήγησαν».

Ο κ. Τσιάκος


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ.Βασίλης Τσιάκος επεσήμανε:
«Είμαστε όλοι βαθύτατοι συγκλονισμένοι βλέποντας την πατρίδα μας να καίγεται. Εκφράζουμε τη βαθειά οδύνη για τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους, που πραγματικά βρίσκονται σε απόγνωση. Επειδή ως Δήμος δοκιμαστήκαμε από ακραία καιρικά φαινόμενα και νιώσαμε την αλληλεγγύη και την αγάπη του κόσμου, αποφασίσαμε όλοι μαζί να αποδείξουμε πως μπορούμε να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας. Την Πέμπτη από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, θα συγκεντρώσουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν. Εκεί θα υπάρχει επιτροπή όλων των φορέων όπου θα καταγράφονται τα πάντα.»

Ο κ. Νούσιος


Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η πατρίδα μας χτυπήθηκε από ένα κύμα φωτιάς που κατέστρεψε περιουσίες και φυσικό περιβάλλον. Η Καρδίτσα γνωρίζει από καταστροφές γι αυτό όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Πριν ένα χρόνο η Καρδίτσα δέχτηκε μεγάλη βοήθεια από όλη την Ελλάδα και ήρθε η στιγμή να ανταποδώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα στους πυρόπληκτους.
Ηδη με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, συγκεντρώνονται τρόφιμα και αγαθά ως τις 16 Αυγούστου στις έδρες των Περιφερειών για να συνδράμουμε σε όσους επλήγησαν.»

Ο κ. Ζυγογιάννης


Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης σημείωσε:
«Οι καταστροφές που υπέστησαν αρκετές περιοχές είναι αδιανόητες. Ευχαριστουμε το Θεό που δεν θρηνήσαμε θύματα. Ηρθε η ώρα, όλοι εμείς που δεχτήκαμε πριν περίπου ένα χρόνο την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες βοηθώντας τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Καλούμε την επιχειρηματική κοινότητα να συνδράμει όσο μπορεί και να στηρίξει της πρωτοβουλία του Δήμου.»

Η κ. Θεοδώρα Ξηντάρα


Η πρόεδρος της «Φλόγας» Καρδίτσας κ. Θεοδώρα Ξηντάρα δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η «Φλόγα» 40 χρόνια τώρα ξέρει πολύ καλά από εθελοντισμό διότι στηρίζεται μόνο εκεί, βοηθώντας παιδιά και οικογένειες στις πιο δύσκολες ώρες. Ολοι μας είμαστε δίπλα στο Δήμο και στους φορείς που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία.»

Ο κ. Θεοδωρόπουλος


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ήδη έκανε μια προεργασία επικοινωνώντας με τους πληγέντες Δήμους για να προσδιοριστούν οι ανάγκες. Προκύπτει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι το νερό, τα τρόφιμα μακράς διάρκειας, κλινοσκεπάσματα και φαρμακευτικό υλικό. Την Πέμπτη από τις 9.00 έως 21.00 στο Παυσίλυπο θα γίνεται η παραλαβή ενώ για όποιον δεν μπορεί να ανταποκριθεί εκείνη τη μέρα αλλά επιθυμεί να συνδράμει το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παραλαμβάνει καθημερινά»

Ο κ. Γιάννης Γλυνός


Εκ μέρους της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας το μέλος κ. Γιάννης Γλυνός σημείωσε:
«Είναι χρέος μας, μετά και τη βοήθεια που δεχτήκαμε στον Ιανό από όλη τη χώρα να επιστρέψουμε ένα μέρος αυτής. Η Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων θα κινητοποιήσει όλο το πολιτιστικό κίνημα του νομού ώστε να συμμετέχουν στο εγχείρημα. Ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός αποτελούν την πρώτη αντίδραση κάθε τόπου για να ανταπεξέλθει στα προβλήματα. Οσοι έχασαν περιουσίες και κόπους μιας ζωής θέλω να γνωρίζουν ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.»

Ο κ. Αριστοτέλης Αντωνίου


Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου κ. υπογράμμισε:
«Διαπιστώσαμε πέρυσι ότι η βοήθεια από όλοι την Ελλάδα μας έδωσε δύναμη για να ξανασταθούμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν απ’ το υστέρημά τους με ότι μπορούν και όσο μπορούν.»

Περισσότερα Εδω