Για τη βία μεταξύ των ανηλίκων και την έμφυλη βία τοποθετήθηκε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελεονώρα Μελέτη αυτή την εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Καθημερινό και διογκούμενο φαινόμενο είναι πλέον τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων που οι διαστάσεις τους τρομάζουν και με αφορμή τις τελευταίες περιπτώσεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα, η Ελεονώρα Μελέτη κατέθεσε την Τετάρτη 2/10 ερώτηση τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης των φαινομένων αυτών.

Η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των παιδιών, είτε αυτά είναι σε ρόλο θύτη είτε θύματος, και ζητά από την Επιτροπή να αναλάβει δράση με την λήψη μέτρων και τη χρηματοδότηση εθνικών φορέων των κρατών μελών για το σχεδιασμό ενός κοινού χάρτη δράσεων κατά του φαινομένου.

Πέρα όμως από την ερώτηση για τη βία ανηλίκων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μη Βίας και της ανάτασης απόψεων με το ευρωπαϊκό ινστιτούτο για την ισότητα φύλων, με θέμα την έμφυλη βία, η Ελεονώρα Μελέτη πήρε το βήμα και επεσήμανε τη σημασία της εκπαίδευσης και της πρόληψης ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα παρουσιάσει στην Ελλάδα μια σειρά δράσεων και προγράμματα με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Δες αναλυτικά στο βίντεο

//www.instagram.com/embed.js

Περισσότερα Εδω