«Ποτέ άλλοτε στα μεταπολιτευτικά τουλάχιστον χρόνια δεν υπήρχε αυτό το έλλειμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο κατακερματισμένη αντιπολίτευση. Δεν θυμούμαι Βουλή με 8 κόμματα αντιπολίτευσης εντός του Κοινοβουλίου, με τέτοια πολυδιάσπαση, με τέτοιο κατακερματισμό, τόσο αδύναμη αντιπολίτευση. Αυτό δεν είναι καλό αναμφίβολα, δεν υπάρχει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα. Κάθε κυβέρνηση χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση, να την ελέγχει προκειμένου να είναι και η κυβέρνηση καλύτερη. Διότι άλλως υπάρχουν περιθώρια και για εφησυχασμό και για ολιγωρίες, για αλαζονικές συμπεριφορές, και αυτά δεν βοηθούν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας 98,3 fm και στον δημοσιογράφο κ. Άρη Ψύχα για την κρίση στον χώρο της αντιπολίτευσης.
Η κοινή γνώμη κατά του γάμου ομόφυλων
Ο Θεσσαλός πολιτικός ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσει για τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ανέφερε ότι «ο κόσμος αντιμετώπισε θετικά την στάση μου αν κρίνω από τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα -έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο γραφείο- τα μηνύματα στο κινητό, τους πολίτες που συνάντησα το σαββατοκύριακο που είχαμε και πολλές εκδηλώσεις. Αλλά, το ζήτημα αυτό, όπως ξέρετε, διαπέρασε όλα τα κόμματα τελικά. Ήταν ένα θέμα που ήλπιζε η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δημιουργεί εσωτερικά ζητήματα μόνον στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, στη λειτουργία της κυβέρνησης. Γιατί είχαμε και μέλη του υπουργικού συμβουλίου και υφυπουργούς, οι οποίοι διαχώρισαν τη στάση τους έναντι του νομοσχεδίου. Είδατε ότι εν τέλει το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ απείχε, άρα διαφώνησε με τη στάση του κόμματος έναντι του νομοσχεδίου, ενώ είχαμε επιμέρους ζητήματα ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα θέμα το οποίο προκάλεσε έντονη συζήτηση, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως καταγράφηκε στις έρευνες κοινής γνώμης, στις δημοσκοπήσεις, ήταν αντίθετη στον γάμο, πόσω δε μάλλον στην τεκνοθεσία. Νομίζω ότι η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έθεσε το πλαίσιο του όλου ζητήματος σε σωστή βάση».
Η Ελλάδα να πρωτοστατήσει στην αναθεώρηση ΚΑΠ
Αναφορικά με τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «έξυσε τον πάτο του βαρελιού και περισσότερο από τις δυνατότητες που είχε. Από κει και πέρα, όμως, είναι πολύ χρήσιμο ότι γίνεται σήμερα αυτή η διαμαρτυρία των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που θα συνεδριάζει και η Βουλή με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου την κ. Μέτσολα. Χρειαζόμαστε να ακούγεται όσο περισσότερο η φωνή αυτή και στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, όπως το Ευρωκοινοβούλιο. Χρειαζόμαστε συμμάχους κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, στο οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να είναι επισπεύδουσα, να είναι πρωτοστατούσα, θέτοντας τα ζητήματα αυτά. Εμείς στον ευρωπαϊκό Νότο, έχουμε ακόμη πιο έντονα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες μας, αλλά είδατε το πρόβλημα πια είναι πανευρωπαϊκό. Δεν είχαμε συνηθίσει τέτοιες εικόνες ευρωπαϊκού ξεσηκωμού, να βλέπουμε τρακτέρ στην πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Παρίσι, στην Ιταλία, στην Ισπανία. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν υπήρχε κινητοποίηση των αγροτών και καταδεικνύει το ζήτημα που υπάρχει, που έχει να κάνει με το κόστος της λεγόμενης πράσινης μετάβασης. Προφανώς όλοι κατανοούμε την ανάγκη να υπάρχουν πιο φιλοπεριβαλλοντικές καλλιεργητικές μέθοδοι, λιγότερα φυτοφάρμακα, λιγότερα εφόδια, άλλες καλλιέργειες. Αλλά το φιλοπεριβαλλοντικό αποτύπωμα δεν μπορεί να το μετρούμε μόνο σε επίπεδο γηραιάς ηπείρου και ιδιαίτερα σε επίπεδο κρατών μελών της ΕΕ».
Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις