Δυναμικό «παρών» σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων παγκοσμίως, παρουσιάζοντας προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας, έδωσε για μία ακόμα χρονιά η Intercomm Foods S.A. Η εταιρεία της Λάρισας, επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία” και ο Γιώργος Νούλης, στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της προώθησης των εξαγωγικής της δραστηριότητας συμμετείχε από 23- 24 Μαΐου στην έκθεση τροφίμων «PLMA» του Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η συγκεκριμένη έκθεση που έγινε στο “RAI EXHIBITION CENTER”, o’ έναν εκθεσιακό χώρο 42.000 τ.μ., λειτουργεί για περισσότερα από 37 χρόνια και συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φέρνει σε επαφή λιανέμπορους και παραγωγούς από όλο τον κόσμο, ανοίγοντας δρόμους για σημαντικές εμπορικές συμφωνίες σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Ενδεικτικό του μεγέθους της έκθεσης και του ειδικού βάρους που έχει, ήταν πως συμμετείχαν σ’ αυτήν 4.200 επαγγελματίες εκθέτες από 70 χώρες και 14.000 αγοραστές από 120 χώρες. Στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες προέρχονται από μεγάλες αλυσίδες, λιανεμπορίου hyper- markets, εκπτωτικά supermarkets και εμπορικά καταστήματα, όπως επίσης εισαγωγείς, εξαγωγείς και παραγωγοί.

Ο κ. Στ. Τσαγκούλης, η κα Ευαγγελία Τσαγκούλη, διευθύντρια Τμήματος Μάρκετιγκ, η κα Φρατζέσκα Σαΐτη και ο κ. Λευτέρης Τσαγκούλης, υπεύθυνος Τομέα Φρούτου μπροστά στο περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση του Άμστερνταμ

ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ 

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της, η εταιρεία υποδέχτηκε τους επισκέπτες της έκθεσης με τη διευθύντρια του Τμήματος Μάρκετινγκ, και Ευαγγελία Τσαγκούλη, και τον υπεύθυνο του Τομέα Φρούτου, κ. Ελευθέριο Τσαγκούλη, εκπροσώπων της δεύτερης γενιάς της Intercomm Foods, να συμπυκνώνουν μέσα σε δύο ημέρες εντατικών και σημαντικών επαφών όλο το πνεύμα του κλάδου της αγροδιατροφής και να αναδεικνύουν τη δυναμική της παραγωγικής επιχείρησης που έχει εξελιχθεί πλέον σε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της θεσσαλικής και της ελληνικής οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η γενιά της εταιρείας με την κα Ευαγγελία και τον κ. Λευτέρη Τσαγκούλη έχει πάρει πλέον τη σκυτάλη και συνεχίζει την ανοδική πορεία της εταιρείας. Παρενθετικά να επισημάνουμε πως η μακρόχρονη παρουσία της Intercomm Foods στις διεθνείς εκθέσεις και ο ολοένα αυξανόμενος εξαγωγικός χαρακτήρας της επιχείρησης έχουν συμβάλλει στην εξασφάλιση ενός σταθερού πελατολογίου, με αποτέλεσμα το μάρκετινγκ της εταιρείας να επικεντρώνεται στις μεγάλες εκθέσεις, τόσο στη σύναψη νέων συμφωνιών όσο και στην παρουσίαση των νέων προϊόντων της. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Σημειώνεται πως με έδρα τη Λάρισα, n Intercomm Foods δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία ελιάς και τυποποιημένων φρούτων, όπως το ροδάκινο και το βερίκοκο, τα οποία επεξεργάζονται και τροποποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις 160.000 τ.μ. που διαθέτει. Αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταποιητική βιομηχανία ελιάς στην Ελλάδα, με δύο εργοστάσια στη Λάρισα και ένα στο Κομπότι της Άρτας. Επιπροσθέτως, η Intercomm Foods.

εξάγει το 99% των προϊόντων της σε εκατοντάδες πελάτες και σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας τα προϊόντα της στους μεγαλύτερους εισαγωγείς τροφίμων και αλυσίδων σούπερ μάρκετ παγκοσμίως. Όσο για τα οικονομικά της μεγέθη, βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα. Το 2021 ο τζίρος της εταιρείας έφτασε τα 95 εκατ. ευρώ, το 2022 έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. φτάνοντας στα 104 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη να διαμορφώνονται στα 7 εκατ. περίπου, ενώ για φέτος οι προβλέπεται ο ρυθμός αύξησης να κυμανθεί μεταξύ +10 και 15%! 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω