Η Ένωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και Συγχωνευθέντων Ταμείων Νομού Λάρισας καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αύριο, Παρασκευή 17 Νοέμβρη στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και ώρα 7 μ.μ. Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

Τα γεγονότα του πολυτεχνείου αποδεικνύουν ότι ο λαός όταν είναι αποφασισμένος μπορεί να τα βάλει με όσους μοιάζουν ανίκητοι. Τα συνθήματά του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, με την εμπλοκή της χώρας μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Οι συνταξιούχοι είμαστε παντός καιρού και παρόντες σε κάθε αγώνα. Πολλοί από εμάς από τη γενιά του Πολυτεχνείου, έχουμε χρέος και καθήκον να μεταφέρουμε την πείρα στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η ιστορία πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για τους ανεκπλήρωτους στόχους τους.. “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”: Η συγκίνηση και η έμπνευση από τους αγωνιστές που έδωσαν και τη ζωή τους, που προτάξανε τα κορμιά τους απέναντι στο καθεστώς της δικτατορίας να γίνει τώρα οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα.

Απαιτούμε επιστροφή όλων των κλεμμένων, αξιοπρεπείς συντάξεις, μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Να ζούμε με αξιοπρέπεια μέσα στον κυκεώνα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της ανασφάλειας. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία και παιδεία, Καταγγέλλουμε την ένταση της κρατικής καταστολής, την εργοδοτική τρομοκρατία, την προσπάθειά κατάργησης του δικαιώματός στην απεργία.

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό έχει αποδειχθεί ότι μόνο με οργάνωση και αγώνα μπορούν μα βρουν λύση τα προβλήματα του λαού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω