Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Ένωση Γυναικών Λάρισας όσον αφορά στην πραγματοποίηση του 13ο συνεδρίου της ΟΓΕ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν 22, 23 και 24 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, στην Αθήνα.
Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γυναικών Λάρισας αναφέρθηκαν τα εξής: «Με πυξίδα τις ανάγκες μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας», τονίζει η Κατερίνα Πάσχου, η νέα πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας. Με το σύνθημα αυτό, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος βαδίζει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 13ου συνεδρίου . Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν 22, 23 και 24 Οκτώβρη στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου.
“Με αισιοδοξία και μαχητικότητα, οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ σε όλη την χώρα προετοιμαζόμαστε για να δώσουμε το παρόν στο μεγάλο μας ραντεβού, εξοπλισμένες με τα συμπεράσματα, την εμπειρία από τη δράση μας τα τελευταία πέντε χρόνια, οι γυναίκες της ΟΓΕ θα εκλέξουμε τις αντιπροσώπους μας. Θα αποτιμήσουμε τη δράση μας από το προηγούμενο συνέδριο, θα μετρήσουμε τα βήματα που κάναμε, θα επισημάνουμε τις αδυναμίες μας, θα θέσουμε τους στόχους μας για το επόμενο διάστημα. Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται σε μια περίοδο όξυνσης των μέτρων, προβλημάτων και επίθεσης των δικαιωμάτων των γυναικών και των οικογενειών μας.
Αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια που σπάει κόκαλα, το νέο χτύπημα στις επικουρικές συντάξεις, τις πολύπλευρες συνέπειες την πανδημίας. Βλέπουμε το εμβόλιο να μετατρέπεται από όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, σε μέσο εκβιασμών, σε μέσο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, σε μέσο προώθησης της ιδιωτικοποίησης. Από την άλλη, ο νόμος που ψηφίστηκε το κατακαλόκαιρο επιτίθεται άγρια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, εντείνει τις ανισότητες και τις κατηγοριοποιήσεις και προδιαγράφει το μέλλον τους με βάση την τσέπη της κάθε οικογένειας και τις κάθε φορά ανάγκες των επιχειρηματιών.
Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, εντείνουν τα παιδοφυλαχτήρια με τις νταντάδες της γειτονιάς και τους χώρους φύλαξης μέσα στις επιχειρήσεις αντί να εξασφαλίσουν αγωγή και φροντίδα σε δημόσιες και δωρεάν δομές σύγχρονης παιδαγωγικής φροντίδας και αγωγής για όλα τα παιδιά με το αναγκαίο μόνιμο και βοηθητικό προσωπικό, με κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία τους.”