Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο μονοπάτι των νικηφόρων αποτελεσμάτων στην Basket League, νικώντας τον Προμηθέα Πάτρας με 92-67 για την 11η αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν υποδειγματική άμυνα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και με πρώτο σκόρερ τον Νέντοβιτς (17π.), ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του πρωτοπόρου – με δύο παιχνίδια περισσότερα – Προμηθέα, φτάνοντας στην όγδοη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Για τους Πατρινούς, που βρίσκονται στο 7-4, ο Χαντ είχε 18, ενώ ο Ρέι ακολούθησε με 17.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-2 στο ξεκίνημα του ματς με τον Γκάντι, ωστόσο στο επόμενο πεντάλεπτο σημείωσαν μόλις 2 πόντους και ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή με τον Νέντοβιτς (12-7). Ο Σέρβος γκαρντ με τον Πέρι «χτύπησαν» από τα 6.75 και διατήρησαν τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, με τον Μαντζούκα λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου να διαμορφώνει double-score για τους πρωταθλητές (24-12).

Ένα 8-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, έφερε το «τριφύλλι» στο +20, με τον Προμηθέα να μειώνει με τον Γκίκα σε 35-21, τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Με τον ίδιο μάλιστα, έφτασαν στο -11, ωστόσο Ουάιτ και Σαντ-Ρος, μεγάλωσαν ξανά το «πράσινο» προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους (48-33).

Με τον Νέντοβιτς στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι διαπέρασαν ξανά το «φράγμα» τον είκοσι πόντων (54-33). Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με τρίποντο διατήρησε τη μεγάλη διαφορά και παρά την προσπάθεια του Προμηθέα για να επιστρέψει στο ματς, Μποχωρίδης και Μέικον φρόντισαν να κρατήσουν την ομάδα μακριά από τους Πατρινούς (70-48).

Με τον Προμηθέα να σκοράρει μόλις δύο πόντους σε τέσσερα λεπτά, οι «πράσινοι» έφτασαν στο +26 με τον Καββαδά και στη μέγιστη τιμή με τον Παπαπέτρου, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε (80-53). Ο Ρέι μείωσε ελαφρώς, σημειώνοντας μάλιστα τους τελευταίους δέκα από τους δώδεκα πόντους της ομάδας, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει εν τέλει στο ροζ φύλλο αγώνα, με τον Μέικον να σημειώνει το τελευταίο καλάθι της αναμέτρησης πίσω από την περιφέρεια.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 48-33, 70-48, 92-67

Διαιτητές: Τσαρούχα, Τσώνος, Χριστινάκης

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Νέντοβιτς 17, Ουάιτ 13, Σαντ-Ρος 11, Έβανς 9, Μέικον 8, Μποχωρίδης 7, Μαντζούκας 6, Καββαδάς 5, Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 4, Πέρι 3, Κασελάκης 2

Προμηθέας Πάτρας (Ηλίας Ζούρος): Χαντ 18, Ρέι 17, Γκίκας 11, Τανούλης 7, Γκραντ 6, Ρογκαβόπουλος 6, Γκάντι 2, Γιαννόπουλος, Μπαζίνας

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Περισσότερα Εδω