Μοιράσου το αρθρο!
Μπορεί εξαιτίας της προκήρυξης των πρώτων εκλογών να είχαν παγώσει οι πλειστηριασμοί, όμως αυτό δεν εμπόδισε εισπρακτική να αποστείλει εξώδικο σε πελάτισσά του, με την οποία υποτίθεται ότι υπήρχε επικοινωνία μέσω του δικηγόρου της για να γίνει διακανονισμός, με το οποίο εμμέσως πλην σαφώς ενημερώνονταν πως αν δεν καταβάλλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως προκαταβολή, θα κινηθούν οι διαδικασίες για κατάσχεση του ακινήτου.
Όλα αυτά για μία οφειλή μόλις 28.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις, για δάνειο που ελήφθη την περίοδο πριν από το 2010 και το οποίο είναι «κόκκινο», καθώς δεν εξυπηρετούνται οι δόσεις για αρκετά χρόνια.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια η δανειολήπτρια το τελευταίο διάστημα ήταν σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση με δικηγορικό γραφείο που λειτουργεί ως εισπρακτική εταιρεία, προκειμένου να γίνει εξωδικαστικός διακανονισμός και να συμφωνηθεί το «κούρεμα» της συνολικής οφειλής, σε μία λογική βάση, ώστε η ίδια να έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να αποπληρώσει.
Για νέο δοσολόγιο ούτε λόγος. Τα στελέχη της εισπρακτικής ήταν κατηγορηματικά ότι το fund στο οποίο έχει πωληθεί το συγκεκριμένο δάνειο δεν πρόκειται να αποδεχτεί εξόφληση με δόσεις και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε αντί 28.000 ευρώ η δανειολήπτρια να επιστρέψει 19.000 ευρώ.
Σε διαφορετική περίπτωση της κατέστησαν σαφές ότι το σπίτι κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βγει στο σφυρί. Τα τηλεφωνήματα ήταν καθημερινά και από μέρα σε μέρα οι εκπρόσωποι της εισπρακτικής ζητούσαν ολοένα και περισσότερα δικαιολογητικά.
Κάθε φορά μάλιστα έσπευδαν να «υπενθυμίσουν» στη δανειολήπτρια ότι αν δεν υπογραφεί και από τις δύο πλευρές η συμφωνία του κουρέματος, το εξώδικο είναι προ των πυλών, με αποτέλεσμα για περισσότερο από δύο μήνες, όσο διαρκούσαν δηλαδή οι διαπραγματεύσεις η συντοπίτισσα βίωνε καθημερινά έναν απίστευτο «πόλεμο νεύρων».
Όταν κάποια στιγμή η πίεση άρχισε να γίνεται ασφυκτική, με τους εκπροσώπους της εισπρακτικής να απαιτούν επιτακτικά συγκεκριμένη ημερομηνία που θα έμπαινε στην τράπεζα το συνολικό ποσό των 19.000 ευρώ, η δανειολήπτρια τους ζήτησε μία πίστωση χρόνου, λέγοντας ότι θα δανειστεί για να αποπληρώσει και ότι για να μπορέσει να συγκεντρώσει όλο το ποσό χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο.
Δεν υπήρξε καμία κατανόηση και η τηλεφωνική επικοινωνία πήρε άλλη τροπή, με αποτέλεσμα να κοπεί κάθε «γέφυρα» συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.
Παραμονές εκλογών η δανειολήπτρια έλαβε εξώδικο με βάση το οποίο η εισπρακτική εταιρεία την ενημερώνει, πως ο φάκελος της υπόθεσή της έχει πλέον περάσει σε άλλα χέρια (:) και πως άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης του ακινήτου.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ