Παρήγγειλε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος μετά από διαμαρτυρίες – Εντολή ΕΔΕ για υπάλληλο άλλης υπηρεσίας, που φέρεται να χρηματιζόταν

Διενέργεια έρευνας στη διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου παρήγγειλε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή νέες καταγγελίες που δέχθηκε για φακέλους που… περιμένουν υπογραφές και… χρονίζουν σε συρτάρια.

Την έρευνα ανέθεσε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θανάση Σταυρίδη, ενώ αναμένεται και ο ίδιος να επισκεφθεί την υπηρεσία. «Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη θα πάω από εκεί (Πολεοδομία). Θα πάω και θα γίνει χαμός», δήλωσε ο κ. Μπέος σε συνέντευξή του στον Astra.

Στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μπέος, για κάνει γνωστή την αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία Βόλου, μετά από επώνυμη καταγγελία επαγγελματία εστίασης σε βάρος υπαλλήλου υπηρεσίας του Δήμου για χρηματισμό για να κάνει «εξυπηρετήσεις», ο δήμαρχος έγινε αποδέκτης παραπόνων και για άλλη υπηρεσία.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν σε φακέλους για έργα ιδιωτών, που προσκομίζονται μέσω μηχανικών στην Πολεοδομία για να λάβουν άδεια και αντί να διεκπεραιωθούν άμεσα, παραμένουν σε… συρτάρια. «Φάκελοι παραμένουν εκεί για… ειδικό σκοπό», είπε ο δήμαρχος αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας μερίδας υπαλλήλων, τους οποίους ζήτησε από ευσυνείδητους υπαλλήλους «να απομονώσουν».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για φακέλους που στοιχειώνουν ακόμη και πάνω από έναν χρόνο, οδηγώντας σε απόγνωση ιδιώτες επαγγελματίες που περιμένουν τις πολυπόθητες άδειες για να μπορέσουν να κάνουν έναρξη εργασιών για επιχειρήσεις ή άλλου είδους επενδύσεις. Πρόκειται μάλιστα για ολοκληρωμένους στην πλειονότητά τους φακέλους που δεν υπογράφονται κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Η έρευνα που αναμένεται να γίνει θα ρίξει φως στην αιτία των καθυστερήσεων έγκρισης φακέλων.

ΕΔΕ για την καταγγελία για χρηματισμό

Εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ για την καταγγελία στην οποία προέβη επώνυμα επαγγελματίας εστίασης εναντίον υπαλλήλου άλλης υπηρεσίας για χρηματισμό, έδωσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος μάλιστα σχολίασε και την κριτική που δέχθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. «Κατηγορήθηκα εκ των έσω γιατί δεν έκανα πρώτα ΕΔΕ και μετά να πάω την υπόθεση στην Εισαγγελία. Εγώ αυτό έκρινα ότι είναι σωστό. Όταν ήρθε σε γνώση μου η καταγγελία έπρεπε να δράσω άμεσα. Αλλιώς θα θεωρούμουν συνυπεύθυνος ότι τον καλύπτω», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, καλώντας για μία ακόμη φορά τους πολίτες να μην διστάζουν να καταγγείλουν περιστατικά που τους απασχολούν.

Περισσότερα Εδω