Το πρώτο βήμα για την προσπάθεια να ξεκινήσει η διαδικασία να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος που επικερατεί στο κέντρο της Λάρισας, αναμένεται να γίνει στο επόμενο δεκαήμερο με την τοποθέτηση κορυνών σε κεντρικές οδούς.

Στόχος, σε συνδυασμό με την αστυνόμευση, να αποτραπούν οι παράνομες σταθμεύσεις που προκαλούν «έμφραγμα» σε ώρες αιχμής. Ουσιαστικά η νέα Δημοτική Αρχή επιστρέφει στην τακτική που ακολουθήθηκε μέχρι το 2014, με ένα μέτρο που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε αποτελεσματικό, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια από τη Δημοτική Αρχή του Απόστολου Καλογιάννη.

Το θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της ανάγκης ψήφισης της σχετικής κανονιστικής και πλέον είναι θέμα εικοσιτετραώρων να δούμε τις πορτοκαλί και λευκές κορύνες ξανά στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η πρώτη φάση της τοποθέτησης θα αφορά το τμήμα της οδού Παπαναστασίου από το ύψος της Μανδηλαρά μέχρι και την Κύπρου, της οδού Παναγούλη από το ύψος της Παπακυριαζή μέχρι την Κύπρου και της οδού Μελετίου (που οδηγεί προς το λόφο του Φρουρίου και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου).

Δείτε τον χάρτη:

Θα ακολουθήσουν και άλλοι δρόμοι, μόλις ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη ανακατασκευή τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Μανωλάκη και ενδεχομένως και η Κύπρου.

Την ίδια ώρα κινητικότητα παρατηρείται και στο θέμα των ανεξέλεγκτων φορτοεκφορτώσεων σε καταστήματα καταστρατηγώντας το θεσπισμένο ωράριο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων κ. Βαγγέλης Παπαλέξης αναμένεται σύντομα να καλέσει σε συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν μαζικές φορτοεκφορτώσεις, επιδιώκοντας μία νέα συμφωνία λειτουργίας που θα βασίζεται στα όσα προβλέπει η υφιστάμενη κανονιστική.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων κ. Βαγγέλης Παπαλέξης

«Πρόκειται για πρώτο μέτρο που λαμβάνουμε με στόχο να αντιμετωπίσουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε τη δέουσα υπευθυνότητα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στο κέντρο της πόλης. Με σεβασμό σε όλες τις πλευρές και με βάση τη νομιμότητα. Θα συνεχίσουμε και με άλλες πρωτοβουλίες και φυσικά με έναν ευρύ και ειλικρινή διάλογο για το πώς θέλουμε την πόλη στην οποία ζούμε» δήλωσε στο onlarissa.gr ο κ. Παπαλέξης.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω