Κονδύλια της τάξης περίπου των 200.000 ευρώ, σε πρώτη φάση, που θα διατεθούν για τις κατεδαφίσεις κτιρίων στην περιοχή ευθύνης του αναμένει, από την κεντρική κυβέρνηση, ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών κυρίως από τη θεομηνία Daniel. Πρόκειται για συνολικά 66 κτίρια, κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περσινού Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνονται στη λίστα κατεδαφιστέων κτιρίων της Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Σε αυτή τη λίστα, υπάρχουν εκκρεμότητες και από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2021, στους οικισμούς Κουτσόχερο, Αμυγδαλέα, Ραχούλα, τα οποία και δεν κατεδαφίστηκαν (έχουν κατεφαδιστεί μόλις 6 κτίσματα, στο Κουτσόχερο). Μαζί με τα κτίρια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, όλα αυτά «κληροδοτήθηκαν» στη νέα δημοτική αρχή.

«Από την πρώτη στιγμή, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους πολίτες, προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διεκδικήσουμε πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών, με προτεραιότητα στους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους και με γνώμονα την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο υποβάλαμε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας κονδύλια ύψους 800.000 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Είμαστε σε αναμονή της έγκρισης κονδυλίων ύψους 200.000 ευρώ, που θα διατεθούν για την κατεδάφιση επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων. Το ποσό που έχει εγκριθεί είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που έχουμε ζητήσει, ωστόσο, πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων μας, αναφορικά με τις κατεδαφίσεις των κτιρίων», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν σε μηνύσεις σε σεισμόπληκτους στο Κουτσόχερο, από τη Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για διαδικασία που έχει εκκινηθεί από τη ΔΑΕΦΚ -και σε καμία περίπτωση από υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων. Αφορά, δε, κυρίως στις καταστροφές που έγιναν σε κτίρια και κτίσματα από τις πλημμύρες του Daniel.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω