Τα μηνύματα της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της προστασίας των πόρων της φύσης μοιράστηκαν σήμερα, απόγευμα Τετάρτης στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όσοι παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Το όνειρο», που βασίζεται στο βιβλίο της Βεατρίκης Σαϊα – Μαγρίζουυ και ετοίμασαν η «Δημιουργική Πόρτα» και ο Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο «Snoopy’s kid’s House». Η παράσταση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς, αντί εισιτηρίου δόθηκαν τρόφιμα (μια σακούλα τρόφιμα μακράς διάρκειας ανά θεατή), προκειμένου να στηρίξουν την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας.

Τα «Μυρμηγκάκια» με το εργατικό και ακούραστο πνεύμα τους και μέσα από πολύ κέφι και χορό, δίδαξαν μικρούς και μεγάλους σημαντικά μαθήματα σχετικά με την επάρκεια τροφίμων, την καταπολέμηση της φτώχειας και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην τροφή. Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων κ. Φωτεινή Μπλιάτσου, «κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να στερείται την τροφή και τη συμπαράσταση, ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να έρθει».

«Σήμερα στο Ωδείο της πόλης μας παρακολουθούμε την θεατρική παράσταση “Το Όνειρο” που βασίζεται στο βιβλίο που έγραψα ορμώμενη από τα μηνύματα της Τράπεζας Τροφίμων, που είναι η αλληλεγγύη, η μη κατασπατάληση των πόρων της φύσης, το να δίνουμε τα τρόφιμα που μας περισσεύουν στους άλλους και να μην καταστρέφουμε τη φύση. Σήμερα θα ζωντανέψουν τα Μυρμηγκάκια στην παράσταση που ετοίμασε η Δημιουργική Πόρτα και το νηπιαγωγείο είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη», δήλωσε η συγγραφέας κ. Μαγρίζου.

Οι μικροί “ηθοποιοί” είναι μαθητές των τριών τμημάτων “ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ” της Δημιουργικής Πόρτας και μαθητές από τα τμήματα νηπίων και προνηπίων του Βρεφονηπιακού -παιδικού σταθμού – Νηπιαγωγείου Snoopy’s kid’s House.

Όλοι όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της παράστασης συμμετείχαν αφιλοκερδώς, όπως ακριβώς εμπνέει το πνεύμα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης απέναντι στον άνθρωπο και τη φ Οι οικογένειες που παρευρέθηκαν για να απολαύσουν την ξεχωριστή αυτή παράσταση, ως δώρο έλαβαν και ένα αντίτυπο του ομότιτλου βιβλίου.

Οι οικογένειες που παρευρέθηκαν για να απολαύσουν την ξεχωριστή αυτή παράσταση, ως δώρο έλαβαν και ένα αντίτυπο του ομότιτλου βιβλίου

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Οπτικά Μαγρίζος, Alouette, MAA MON PAPA, No Name, Πράσσειν Άλογα, Ζάβαλος – Cartontec, Ντάβας Ο.Ε.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή / φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω