Άμεση αντίδραση με κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση για κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών που διχοτομεί το Δήμο, την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης στο ύψος του Πυργετού, στη Τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεσμών και Διαφάνειας και Βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως επισημαίνει η Λαρισαία Βουλευτής στην ερώτησή της :

«Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, μετά την δημοσιοποίηση της απαράδεκτης απόφασης για κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών.

Η απόφαση αυτή, έρχεται ως “κεραυνός εν αιθρία” για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τη δημοτική αρχή, αφού δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση από το Υπουργείο, καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, αλλά αντιθέτως τα νέα διόδια “γνωστοποιήθηκαν” μέσα από τα ΜΜΕ και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η κατασκευή των εν λόγω διοδίων θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου Τεμπών, αφού τέμνει το Δήμο, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διαδρομή. Η καθημερινότητα των πολιτών θα υποβαθμιστεί σημαντικά, αφού ακόμα και για τις πιο απλές διαδρομές οι πολίτες θα καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο διοδίων και τούτο μάλιστα ενόσω νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα και μάχονται να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης. Καταργείται συνεπώς το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν μετακίνησης εντός του Δήμου, πράγμα πρωτοφανές και ανεπίτρεπτο.

Η αιφνιδιαστική απόφαση για την κατασκευή διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της, έρχεται μάλιστα ενόσω υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και παραμένουν άλυτα. Έτσι, η κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης στο ύψος του Πυργετού έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, αποκαλύπτοντας την αδιαφορία της Κυβέρνησης για την ασφάλεια, την ανάπτυξη της περιοχής και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Ήδη η αντίδραση του Δήμου Τεμπών και των κατοίκων απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι έντονη και ζητούν έκτακτη σύσκεψη για την εξεύρεση λύσεων στα σοβαρά αυτά θέματα, ένα αίτημα καθ’όλα δίκαιο που θα πρέπει να ικανοποιηθεί».

Καταλήγοντας, η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά  τον αρμόδιο Υπουργό : «   Σκοπεύει το Υπουργείο να επιτρέψει την κατασκευή σταθμού νέων διοδίων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, που διχοτομεί το Δήμο Τεμπών χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διαδρομή;  Υπάρχει μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους, εργαζόμενους, αγρότες και κτηνοτρόφους που καθημερινά μετακινούνται στην περιοχή ;Γιατί δεν υπήρξε διαβούλευση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την προοπτική κατασκευής νέου σταθμού διοδίων;Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης στο ύψος του Πυργετού και ποιος είναι ο λόγος που το έργο έχει σημειώσει τόση σημαντική καθυστέρηση;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω