«Η Ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί εθνικό κεφάλαιο με θετικό αποτύπωμα στην Ελληνική Οικονομία. Συγκαταλέγεται στους βασικούς πυλώνες του δευτερογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί μια πρωταρχική παραγωγική δραστηριότητα και έναν σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Foodtech & Global Pack 2023».

Όπως εξήγησε στον χαιρετισμό του ο Λαρισαίος πολιτικός, ο συγκεκριμένος βιομηχανικός κλάδος «αποτελεί τον βασικό εγγυητή για τη διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας και ασφάλειας, της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, της επιχειρηματικότητας και συμμετέχει ενεργά στο μετασχηματισμό του παγκόσμιου αγροδιατροφικού συστήματος σε βιώσιμη βάση.

Η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών ενισχύει την προβολή των υψηλής αξίας ελληνικών προϊόντων και ανάδειξης των μοναδικών τους χαρακτηριστικών. Έχει πολλαπλασιαστικό παραγωγικό χαρακτήρα και μέσα από συνέργειες προσδίδει προστιθέμενη αξία σε παραγωγικούς και τριτογενείς τομείς, ενώ διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη σύνδεση του πρωτογενή τομέα της οικονομίας με τον τομέα των υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός.

Τα τελευταία χρόνια καλείται να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από τις επιπτώσεις της πανδημίας, της ενεργειακής – γεωπολιτικής κρίσης και των έντονων πληθωριστικών πιέσεων όσο και από τις σύγχρονων ανάγκες των καταναλωτών για υγιεινές και καινοτόμες διατροφικές επιλογές, μέσα από μια διαδικασία μεθόδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον που λαμβάνουν υπόψη την κλιματική αλλαγή και συμβάλλουν ενεργά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η ανάγκη αντιμετώπισης των αυξημένων και διαφοροποιημένων αναγκών των καταναλωτών και των νέων σύγχρονων προκλήσεων του διεθνούς ανταγωνισμού στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, επιβάλλουν την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και προτάσεων από την εγχώρια Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών.

Η μεγάλη έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών παράλληλα με τη νέα έκθεση για τη συσκευασία (FOODTECH & Global Pack), προσδίδει μια νέα δυναμική στον κλάδο προσφέροντας του λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, την επεξεργασία, την αποθήκευση μέχρι και τη διακίνηση.

Αποτελεί μια σημαντική συνέργεια με ολοκληρωμένες προτάσεις ανάδειξης των σύγχρονων τάσεων και ιδεών για καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και πρακτικές λύσεις, με πολλαπλά οφέλη στην άμεση αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους, την αύξηση της παραγωγής, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω