«Θέλω να ευχαριστήσω τον καλό φίλο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την κατανόηση του προβλήματος και την επίλυσή του, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του Λυκείου της Τσαριτσάνης να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούνται καθημερινά με μετακινήσεις στην Ελασσόνα. Η έγκριση της λειτουργίας τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄ τάξης Λυκείου στην Τσαριτσάνη, στην ιστορική Οικονόμειο Σχολή της μαρτυρικής κοινότητας -μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλα παιδιά- δείχνει ευαισθησία όχι μόνο για την παιδεία στην περιφέρεια, που αντιμετωπίζει εντονότερα τις συνέπειες της δημογραφικής απίσχνασης, αλλά και ενδιαφέρον για τις ανθρωπιστικές σπουδές που παγκοσμίως, δυστυχώς, βρίσκονται σε κάμψη». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για το ζήτημα της λειτουργίας τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών στη Β´ τάξη του Λυκείου Τσαριτσάνης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην ιστορική κοινότητα για να τιμήσει την μνήμη του αείμνηστου τελευταίου κοινοτάρχη Νίκου Τσιμπόλη, ενημερώθηκε για το ζήτημα που προέκυψε από τον Τσαριτσανιώτη δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Καραγιάννη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Μενέλαο Σκάντζο και τον Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνάσιου και Λυκειακών Τάξεων Τσαριτσάνης κ. Ευάγγελο Σαπουνά. Για το λόγο αυτό ζήτησε να δει τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση του ζητήματος, όπως και έγινε.

Έτσι, πλέον, εκτός από την κατεύθυνση θετικών σπουδών θα λειτουργήσει και φέτος κανονικά και τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών για τους μαθητές της Β´ Λυκείου της Τσαριτσάνης, η οποία αριθμεί συνολικά 8 μαθητές και μαθήτριες και στεγάζεται στο διατηρητέο διδακτήριο της Οικονόμειου Σχολής προς τιμήν του μεγάλου διδασκάλου του γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω