Σε μία ιδιότυπη διαμάχη μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πέτρου Κρίκκη, εξελίχθηκε η συζήτηση για την έγκριση της συμφωνίας με τον ΕΦΚΑ, που προβλέπιε την απαλλοτρίωση του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης ώστε να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, υπόγειας στάθμεσης και κέντρου ενημέρωσης για νέους.

Ο κ. Κρίκκης κατηγόρησε τον κ. Καλογιάννη για «μπίζνα», προεξοφλώντας μάλιστα πως το πάρκινγκ θα γίνει με σύμβαση με ιδιώτη. «Πιέζεστε από αυτό το χάλι που δημιουργήσατε μέσα στην πόλη με το ΣΒΑΚ, πετάξατε ένα πυροτέχνημα για κάποια περιφερειακά πάρκινγκ και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανταλλαγή… Θέλετε ένα κέντρο της πόλης απρόσιτο για τους κατοίκους της πόλης» συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Σκόκα, που μίλησε για «απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλισμένων… Δεν είναι θέμα ισότιμης εμπορικής συναλλαγής είναι ένα ευρύτερα κοινωνικό ζήτημα. Αυτή η απόφαση θα βάλει ταφόπλακα στο όποιο ενδεχόμενο ανέγερσης νέου κτηρίου του ΕΦΚΑ».

Ο κ. Καλογιάννης πάντως διαβεβαίωσε σε υψηλούς τόνους πως το πάρκινγκ δε θα είναι ΣΔΙΤ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω εγώ πάρκινγκ με σύμβαση παραχώρησης γιατί αυτά δεν έλυσαν το πρόβλημα αφού θεωρούνται ακριβά από τους πολίτες».

Στη συζήτηση που ακολούθησε στελέχη της δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκαν της συμφωνίας, τονίζοντας πως η αποκέντρωση υπηρεσιών είναι εκείνη που αποφορτίζει το κέντρο της πόλης από χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ προσφέρει ποιότητα τόσο στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες αλλά και στους εξυπηρετούμενους.

Τελικά η συμφωνία εγκρίθηκε με μοναδικούς διαφωνούντες τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σημειώνεται πως η συμφωνία με τον e – ΕΦΚΑ περιλαμβάνει την «απαλλοτρίωση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του επί των οδών Ασκληπιού 43 και Ηπείρου στο μέσω τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης με χρήσεις 3/ορόφου υπόγειου χώρου χρήσης στάθμευσης, διαμόρφωση Κοινόχρηστου Χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στην επιφάνεια του οικοπέδου και ενός 2/ορόφου κτιρίου κάλυψης 100,0 μ2 και συνολικής δόμησης 200,0 μ2 με χρήση InfoPoint_StartUp για νέους, με ανταλλαγή με Δημοτικό οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων στο Ο.Τ. 626Γ και τη χρήση του εκδιδόμενου Τίτλου Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης του βαρυνόμενου ακινήτου σε ποσοστό 25% από τον e – ΕΦΚΑ και 75% από το Δήμο Λαρισαίων, σύμφωνα με τη με αριθμ. 68/2023 Α.Ε.Π.Ζ.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω