Σε δήλωση προχώρησε η Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων, επισημαίνοντας ειδικότερα τα εξής:

«Η φετινή επέτειος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικηγόρων, έρχεται να υπενθυμίσει με έμφαση αφενός την σταθερή αφοσίωση στον κώδικα αξιών και αρχών με την οποία οφείλουν οι δικηγόροι να υπηρετούν την Δικαιοσύνη και αφετέρου την ανάγκη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης του οικοδομήματος της δικαιοσύνης, εκ βάθρων.

Η σημερινή επέτειος συμπίπτει με τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis και την αναμόχλευση ενός τεράστιου σκανδάλου, για το οποίο τελικά κανείς δεν τιμωρήθηκε, αλλά παράλληλα πάνω σε αυτό χτίστηκε μία σκευωρία σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων. Η Δικαιοσύνη αυτό δεν μπόρεσε να το αποτρέψει και αυτή ήταν μία μεγάλη ήττα της. Αντίστοιχη ήττα ήταν και για όσους υπηρετούν το χώρο της Δικαιοσύνης, που επίσης δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη σκευωρία αυτή.

Την ίδια ώρα, 7 στους 10 πολίτες δεν εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη θεωρώντας την «αναξιόπιστη», ενώ τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται από την Ευρώπη για την ταχύτητα εκδίκασης των υποθέσεων είναι τραγικά για τη χώρα μας.

Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα σκηνικό επείγουσας ανάγκης για συνδρομή σύσσωμου του Δικηγορικού κόσμου, ως κορυφαίων λειτουργών στο χώρο της Δικαιοσύνης, οι οποίοι καλούνται τώρα να συμβάλλουν καθοριστικά στην βελτίωση των όρων λειτουργίας και απόδοσης της Δικαιοσύνης, αλλά και ταυτόχρονα, με δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή να διεκδικήσουν όλα όσα είναι απαραίτητα, για να αλλάξουν τα πράγματα. Είναι το χρέος των λειτουργών, που καθημερινά μάχονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να επιβιώσουν οι ίδιοι αλλά και να προσφέρουν ταυτόχρονα ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Η δε Πολιτεία από την πλευρά της, οφείλει να αντιληφθεί ότι χωρίς συμμάχους δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν μεγάλο στόχο.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, τους μεγάλους αγώνες μας για να επιστρέψει ξανά η εμπιστοσύνη στο βασικό θεματοφύλα της Δημοκρατίας μας, την Δικαιοσύνη και να αξιωθούν ξανά όλοι όσοι τον υπηρετούν. Με τους δικηγόρους στην πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω