Μία ακόμη διάκριση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-21 οι εκπαιδευτικοί των Αγγλικών κα Αθηνά Καζάνα και η δασκάλα κα ΖωγράφουΒασιλική με το τμήμα ΣΤ’2, καθώς  και η κα Αγλαΐα Αναστασοπούλου με το ΣΤ’3,  πραγματοποιήσαν ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο Funny Learning with Flipped Classroom” ή αλλιώς «Ανεστραμμένη Τάξη». Το έργο αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας αγαστής συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Αλβανία, την Κροατία και  τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα νέο διδακτικό μοντέλο διδασκαλίας, κατά το οποίο ο εκπαιδευτικός στέλνει στο σπίτι του μαθητή το θεωρητικό κομμάτι του μαθήματος, συνήθως μέσω ενός ελκυστικού, διαδραστικού βίντεο το οποίο ο μαθητής μελετάει στον δικό του ρυθμό. Αξιοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα του eTwinning, ο εκπ/κος καταγράφει τις απαντήσεις του μαθητή στο διαδραστικό βίντεο και παίρνει ανατροφοδότηση πριν κάνει το μάθημα στην τάξη. Έτσι, μέσα στην τάξη υπάρχει περισσότερος χρόνος για ομαδοσυνεργατικές, βιωματικές δραστηριότητες ώστε να εφαρμοστεί η νέα γνώση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, διότι ολοκλήρωσαν το απαιτητικό αυτό έργο εν μέσω τηλεκπαίδευσης και ευχαριστίες προς τους γονείς τους για τη βοήθεια που τους προσέφεραν.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω