Τη δύναμη της αλληλεγγύης και της προσφοράς αποδεικνύει έμπρακτα η Στ’ τάξη του 38ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Οι μαθητές/τριες, έχοντας συγκεντρώσει χρήματα από το πασχαλινό bazaar που διοργάνωσαν, αποφάσισαν να προσφέρουν ένα μέρος αυτών στον Σύλλογο Καρκινοπαθών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη δράση και υποστήριξη που παρέχει στους συνανθρώπους μας.

Στις 23 Μαΐου 2024, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, κα Ιωάννα Καραβάνα, μαζί με τον εθελοντή κο Κωνσταντίνο Παπαματθαίου, επισκέφθηκε το σχολείο για να παραλάβει την οικονομική ενίσχυση. Η συνάντηση με τους μαθητές ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς η πρόεδρος ενημέρωσε τα παιδιά για τις δράσεις του Συλλόγου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους. Μέσα από την παρουσίαση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλοϋποστήριξης.

 

Η ατμόσφαιρα στην τάξη ήταν γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια. Οι μαθητές, με έκδηλη τη συγκίνησή τους, άκουσαν τις ιστορίες ανθρώπων που δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο και αισθάνθηκαν το βάθος της δικής τους προσφοράς. Η κα Καραβάνα εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες και τόνισε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη από την τοπική κοινωνία για τη συνέχιση του έργου του Συλλόγου.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, κα Βασιλική Αρσενίου και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της Στ΄ τάξης, κα Βασιλική Χριστοφόρου, τόνισαν στα παιδιά ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους, υπενθυμίζοντας τη σημασία της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευθύνης. Εξέφρασαν την ελπίδα η πράξη τους αυτή να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης απέδειξαν ότι ακόμη και οι πιο μικρές πρωτοβουλίες μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο και να προσφέρουν ελπίδα και στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω