Πρωτοβουλίες και δράσεις ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας προς ενίσχυση των πλημμυροπαθών της περιοχής μας.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΕΚΛ μίλησε για τις δράσεις ο πρόεδρός του Γιάννης Σκόκας καθώς και δυο πλημμυροπαθείς από τον Άγιο Θωμά και το Κουλούρι οι κ.κ. Ζωή Ούντρια και Μαρία Μπούζιου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες, έγινε ένα έγκλημα σε βάρος μας αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών. Μέχρι σήμερα ο κόσμος για να σταθεί στα πόδια του το κάνει κυρίως από την ατομική προσπάθεια και με ελάχιστη κρατική αρωγή και μέσα από την βοήθεια από το ΕΚΛ, την αλληλεγγύη του υπόλοιπου λαού και τους φορείς που βοηθούν. Τα προβλήματα είναι ακόμη εδώ, δεν αποκαταστάθηκαν τα σπίτια τους. Άτομα φιλοξενούνται δεξιά και αριστερά. Υπάρχει μια υγειονομική βόμβα. Ανακοινώθηκαν μέτρα και πολλοί Λαρισαίοι δεν έχουν πάρει ακόμη χρήματα, την πενιχρή πρώτη δόση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να απαιτήσουμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία μαζί με τις επιτροπές πληγέντων καλούμε τον λαό να συμμετέχει μαζικά, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους μας.

Αύριο οργανώνουμε διανομή υλικής βοήθειας στους πληγέντες.

Τέλος την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, θα διοργανωθεί μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, με 75 καλλιτέχνες όπως η Γιώτα Νέγκα, ο Μανώλης Φάμελλος και άλλοι τραγουδιστές γνωστοί πανελλαδικά, αλλά και ντόπιοι καλλιτέχνες, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τους πλημμυροπαθείς.

Η πλημμυροπαθής της συνοικίας του Αγίου Θωμά Ζωή Ούντρια σημείωσε πως «δεν περιμέναμε ποτέ να μας συμβεί αυτό, είμαι εκ των πλημμυροπαθών. Πάθαμε μεγάλη ζημιά. Βοήθεια είχαμε μόνο από το ΕΚΛ για να βγάζουμε τα νερά από τα σπίτια. Δεν έπρεπε όμως να απολυμανθεί η περιοχή; Ακόμη υπάρχει άσχημη μυρωδιά».

Από την πλευρά της η πλημμυροπαθής από το Κουλούρι, Μαρία Μπούσιου ανέφερε: «Πλημμυρίσαμε όλοι, γκρεμιστήκανε γύρω στα 20 σπίτια, πλημμύρησαν τα χωράφια μας και δεν έχουν καμία παραγωγή. Τι θα γίνει; Δε ήρθε κανείς να μας βοηθήσει, τα έχουμε χάσει όλα».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσες:

Οι πρωτοβουλίες του ΕΚΛ για τους πλημμυροπαθείς :

  • Συλλαλητήριο στην πόλη μας την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία με διαμαρτυρία σε Περιφέρεια και Δήμο. Να βγουν καλέσματα από τα Σωματεία, δουλειά με το κουπόνι ενίσχυσης σε χώρους , μέλη . Δουλειά με τα μητρώα μας, πληγέντα μέλη κλπ. Πρωτοβουλίες για χώρους δουλειάς που έχουν πληγεί, αναστολές.
  • Την εβδομάδα που μας έρχεται οι επιτροπές της πόλη μαζί με το ΕΚΝΛ ή και άλλους φορείς να επιδιώξουμε συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα.
  • Το Σάββατο 21 Οκτώβρη να πραγματοποιήσουμε εκ νέου σε συνεννόηση με όλες τις επιτροπές σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε συνοικία. Μέχρι τότε να καταγράψουμε τις ανάγκες. Εμείς ως ΕΚΝΛ ότι βοήθεια έχεις σταλεί θα την διαθέσουμε για τις ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζεται όπως έγινε μέχρι σήμερα. Ενημερώνουμε τα μέλη μας για Πέμπτη-Παρασκευή & Σάββατο.

Πρόγραμμα διανομής:

Στο Κουλούρι στις 11 π.μ. στο δημοτικό σχολείο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο.

Στη Γιάννουλη στις 10 π.μ. στην πλατεία των παλαιών εργατικών κατοικιών καθώς επίσης και στων νέων εργατικών κατοικιών σε συνεργασία με την επιτροπή πληγέντων της περιοχής.

Στη Φαλάνη στις 9:30 π.μ. στην οδό Περραιβίας 23 σε συνεργασία με την επιτροπή πληγέντων Φαλάνης

Στην Ν.Σμύρνη στις 11 π.μ. στην οδό Αετολόφου και Κυρηνείας σε συνεργασία με την επιτροπή της Ν. Σμύρνης.

Στον Άγιο Θωμά στις:

  • 1) 11 π.μ. στην οδό Αργυρακούλη 75 στο φαρμακείο Αλίκη Πολυζωίδη
  • 2) 11:30 π.μ. στην παιδική χαρά στην οδό Θεοπόμπου

Στη Φιλιππούπολη στις 12:30 μ.μ. στην οδό Ελευθερίας και Αλωπεκής σε συνεργασία με την επιτροπή πληγέντων του Αγίου Θωμά.

Στην περιοχή του ΑΤΑ στις 11:30πμ στο σημείο επί της οδού Ελευθερίου , στην διασταύρωση της Οδού Αγιάς με τις σιδηροδρομικές γραμμές σε συνεργασία με τις επιτροπή πλημμυροπαθών της συνοικίας.

Διανομή επίσης θα γίνει και στα χωριά Νίκη & Σωτήριο το μεσημέρι.

  • Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 29/10 συναυλία αλληλεγγύης , στις 6:00 μμ, στο Κηποθέατρο Αλακαζάρ, με γνωστούς καλλιτέχνες όπως Γιώτα Νέγκα, Μανώλη Φάμελο, BAB CORO και δεκάδες άλλους γνωστούς καλλιτέχνες της περιοχή μας.

Καλούμε τους φορείς και το λαό της περιοχής μας να στηρίξουν με όλες τους δυνάμεις αυτήν προσπάθεια. Να δώσουμε μαζική, αποφασιστική απάντηση σε όλα αυτή την κατάσταση που ζούμε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω