Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο επισκέφθηκε στο υπουργείο στην Αθήνα, ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, έχοντας στην ατζέντα του ζητήματα που εκκρεμούν σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν τόσο από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 όσο και από το μεγάλο σεισμό του Μαρτίου του 2021.

Πρώτο θέμα συζήτησης οι πληρωμές της Αρωγής στους πλημμυροπαθείς του νομού Λάρισας που επλήγησαν από τον “Daniel”, με το Λαρισαίο βουλευτή να ζητάει την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις για το νομό Λάρισας.

Ακόμη από τη συζήτηση δεν έλειψε το ζήτημα της άρδευσης των χωραφιών στα Τέμπη, μέσω κατασκευής αγωγού στην Ελιά Γόννων, αίτημα και του δημάρχου Τεμπών, που έγινε αποδεκτό από τον κ. Τριαντόπουλο.

Συνάμα, έγινε εκτενής ανάλυση για την Ιρλανδική γέφυρα στην Αμπελιά που ήδη κατασκευάζεται και αποτελεί ένα θέμα που ο Λαρισαίος βουλευτής το έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα.

Ο κ. Καπετάνος συζήτησε με τον υφυπουργό και τις εκκρεμότητες από τον καταστροφικό σεισμό σε Τύρναβο και Ελασσόνα το 2021.

Ετέθησαν στα τραπέζι των συζητήσεων, οι διαδικασίες χρηματοδότησης των σεισμόπληκτων κατοίκων του Δαμασίου που τα σπίτια τους υπέστησαν μερικές ή ολικές ζημιές τον Μάρτιο του 2021 και αναμένουν οι κάτοικοι την χρηματοδότηση της ανακατασκευής των σπιτιών τους.

Επίσης, το θέμα της εκκλησίας στο Μεσοχώρι που κατεστράφη, όπως και στα χωριά της Λάρισας(Κουτσόχερο, Κοιλάδα,Ραχούλα κλπ).

Κατά την έξοδο του από το γραφείο του Υφυπουργού ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε:

«Επισκέφθηκα για άλλη μια φορά τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του οποίου η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για να συζητήσουμε την πορεία των αποζημιώσεων των σεισμόπληκτων και πλημμυροπαθών πολιτών του νομού Λάρισας, αλλά και καίρια ζητήματα αποκατάστασης υποδομών για την επαναφορά του νομού Λάρισας στην κανονικότητα.

Ο δρόμος που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα ήταν μακρύς και δύσκολος καθώς η Θεσσαλία δέχτηκε πρωτοφανές χτύπημα από την κλιματική κρίση.

Η αποκατάσταση του νομού Λάρισας προχωράει καθώς βρίσκεται σε προτεραιότητα τόσο από το υπουργείο και τον Χρήστο Τριαντόπουλο όσο και από την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ευχαριστώ θερμά γι αυτό.

Συνεχίζω να ενημερώνομαι για την πορεία των έργων και των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπατριωτών μου και να μεταφέρω στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τη φωνή των συμπολιτών μας.

Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε να ξανακάνουμε το νομό μας πρωταγωνιστή»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω