Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας» αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει την έντονη  διαμαρτυρία του για  τη στάση ορισμένων  Συμβούλων Εκπαίδευσης  στην αντιεκπαιδευτική ατομική αξιολόγηση.

Κάτω από την πίεση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, επιδεικνύεται μια συνολικά  αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική στάση, η οποία εν τέλει όχι μόνο καταρρακώνει το όποιο επιστημονικό κύρος του καθενός/καθεμιάς, αλλά ευτελίζει και την ουσία της διδασκαλίας και τους διδάσκοντες των οποίων υποτίθεται ότι “θα κρίνουν”.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης ως εντολοδόχο επιθεωρητή, με αποκλειστική αποστολή να επιβάλλει την  αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση ακόμα και παραμονές των εκλογών ενώ όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές έχουν παγώσει. Επιχειρείται η υποταγή των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών σε πρώτη φάση, αγνοώντας ακόμα και τη συμμετοχή στην απεργία αποχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Ορισμένοι/ες εξ αυτών, “βασιλικότεροι του βασιλέως”, φαίνεται να παρενοχλούν συστηματικά νεοδιόριστους συναδέλφους μας (κυρίως μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και τηλεφωνημάτων ή SMS) προκειμένου να τους δεχτούν ως αξιολογητές.   Επιχειρούν  συναντήσεις εκτός εργασιακού χώρου και μάλιστα  έφτασαν στο σημείο  να προτείνουν  διδασκαλία με σκοπό την αξιολόγηση σε άλλους μαθητές από αυτούς που διδάσκει ο εκπαιδευτικός τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά!

Είναι σαφές ότι παρόμοια συμπεριφορά δεν συνάδει με τον ρόλο  του “συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης” στα σχολεία. Όσες/όσοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης  ακολουθούν τέτοιους  δρόμους επιβολής της αξιολόγησης θα βρουν δυναμικά απέναντί το συνδικαλιστικό κίνημα

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω